El candidat d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va demanar a Convergència que «no allargui innecessàriament les negociacions amb la CUP» perquè la població «necessita saber de quin mal ha de morir», «en termes polítics», va matisar. En el míting final d'Unió a Lleida, el candidat democratacristià va qualificar de «frau electoral» que Junts pel Sí (JxS) no vulgui anunciar l'acord amb la CUP abans de les eleccions del 20-D.

Duran va reiterar la seva proposta d'afegir una «disposició addicional» a la Constitució que «deixi clara la condició de nació de Catalunya», així com l'establiment d'un concert econòmic per al finançament de l'autonomia.

El candidat d'Unió va recriminar a JxS i a la CUP que «no hagin estat capaços d'investir un president», però hagin pogut acordar que «en aquest país ja no es faci cas al que digui el parlament espanyol i especialment el Tribunal Constitucional», cosa que va qualificar d'«insensatesa gravíssima». Duran també va recordar que Unió ja va advertir que arribarien moments d'«inestabilitat».