El cap de llista de Democràcia i Llibertat (DIL), Francesc Homs, va manifestar recels davant els compromisos electorals de Podem, partit que va equiparar al PSOE perquè és dels que, segons va dir, «prometen però després no compleixen» amb Catalunya i llavors vénen «els disgustos».

«Fugirem del foc per caure a les brases», va advertir el dirigent convergent en un míting a Granollers davant les propostes per a Catalunya que llancen en campanya les formacions que propugnen un canvi a Espanya, entre elles el referèndum en el termini d'un any que ha promès el líder d'Podem, Pablo Iglesias.

Homs va reivindicar la «corrent de canvi» que representa l'independentisme en contrast amb altres partits «que proposen un canvi a l'Estat espanyol», que considera que deixarà com a mínim Catalunya «on sempre», perquè serà per a «substituir el PSOE per Podem i PP per Ciutadans».

«Són el mateix, uns diuen "no" a tot d'entrada -PP i C's- i altres -PSOE i Podem- et prometen una cosa i després no la compleixen», va emfatitzar Homs, en al·lusió al compromís de Podem amb el referèndum i a la promesa sobre l'Estatut que va fer l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

El candidat va alertar, en aquesta línia, que si els anhels de Catalunya estan «en mans d'altres després vénen els disgustos», fet pel qual va assenyalar el sobiranisme com el «motor de transformació» que garanteix que el canvi «depengui només» dels catalans.

«L'independentisme guanyarà, el sobiranisme guanyarà i Catalunya guanyarà aquestes eleccions del 20-D», va concloure l'exconseller, que va pronosticar que el procés sobiranista arribarà «a bon port» i quedaran desmentits tots els «pronòstics apocalíptics».

Crida a anar a les urnes

En aquest sentit, el cap de llista de Democràcia i Llibertat per a les eleccions del 20 de desembre va fer una crida a anar a les urnes la setmana vinent perquè «aquesta és la primera batalla després del 27 de setembre i alguns han estat regatejant amb els resultats d'aquells comicis».