El cap de llista de Democràcia i Llibertat a Girona, Jordi Xuclà, es va reunir ahir amb el món empresarial gironí per tal d'escoltar les seves reivindicacions. «El món empresarial ja ha fet un pas cap a la desconnexió demostrant que la seva iniciativa no té fronteres», va indicar.

Per a Xuclà, «és lamentable que la demarcació de Girona, amb el 117% de renda per càpita de l'Estat espanyol, sigui la penúltima en inversió estatal en l'exercici 2016». Davant d'això, el cap de llista al Congrés per Girona considera que l'«Estat espanyol ha fet una declaració unilateral de retirada del nostre territori».

Una classe mitjana cada cop més empobrida, petites i mitjanes empreses ofegades (cal tenir en compte que a les comarques gironines un 82% de les empreses són familiars) i un cost de la vida un 30% superior a altres zones de l'estat. Davant d'aquest escenari, el candidat gironí de Democràcia i Llibertat manté que cal «una política econòmica per a un creixement de llarg termini, innovador i sostenible». En aquest sentit, Xuclà destaca que «només podrem aconseguir un model econòmic puixant com Àustria i Dinamarca amb la plena sobirania de Catalunya».

El cap de llista es va reunir ahir amb respresentants de la Cambra de Comerç a Girona i es va reunir amb empresaris de Llagostera juntament amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Al vespre, va assistir a l'entrega de premis del Patronat de Turisme.