«Girona serà absolutament clau en la victòria d'En Comú Podem el 20-D», va assegurar ahir el cap de llista de la coalició al Congrés per Barcelona, Xavier Domènech, des del Centre Cívic de Santa Eugènia. «Tindrem grup parlamentari propi i Girona també serà clau perquè existeixi», va afegir Domènech, que va fer una crida a votar la seva formació per aconseguir tirar endavant un referèndum sobre la independència de Catalunya. Domènech va considerar que «els que estan atrapats en un pla A» s'haurien de retirar i va destacar que En Comú Podem, si no obté majoria al Congrés, «sap perfectament com construir i guanyar un pla B, C, D...», davant dels «polítics catalans que defensen la sobirania i diuen que no es pot».

El candidat, que va recordar els republicans gironins del segle XIX, va subratllar que «la gent que lluita per la democràcia però no per la igualtat, no lluita per la democràcia». «Parlen de lluita per la sobirania i les llibertats mentre la corrupció és constant», va manifestar Domènech, que va afirmar que la victòria d'En Comú Podem «també és contra la corrupció i les portes giratòries». Va afegir que «la sortida de la crisi és la desigualtat més gran del país» perquè va posar, com a exemple, que «un de cada quatre contractes no dura més de set dies». «Hem arribat al màxim possible de la precarietat», va explicar Domènech, que va concloure que si la seva coalició guanya, serà «la victòria dels drets socials».

En la mateixa línia, la cap de llista d'En Comú Podem al Congrés per Girona, Dolors Terradas, va destacar que la formació vol «anar a favor de la gent que està a l'atur i donar importància a la creació de llocs de treballs». Terradas va defensar que una manera d'impulsar l'ocupació és a través «del treball social: en la sanitat, l'ensenyament, l'ajut a persones dependentes...». Una altra proposta de Terradas va ser «deixar el maleït» desdoblament de la N-II i destinar els diners d'aquesta inversió «a rescatar l'autopista».

En Comú Podem, que va celebrar ahir el seu acte central de campanya a Girona, va reunir prop d'un centenar de persones al Centre Cívic de Santa Eugènia. Entre els assistents, hi havia Joan Boada i el diputat Marc Vidal. A part de Domènech i Terradas, també van intervenir altres membres de la candidatura, com el número dos al Congrés per Girona, Joan Luengo, que va reivindicar la figura de Harvey Milk. «Ens hem unit per guanyar el nostre districte», va sentenciar Luengo.