El candidat de Podem a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, va assegurar que les forces del canvi han demostrat ja on governen que són més eficaços i eficients que el Govern de Mariano Rajoy. «Ho fem millor que vostès», va exclamar.

En el míting al Pavelló Pedro Ferrándiz d'Alacant, al qual van assistir unes quatre mil persones, va participar també la portaveu de Compromís i vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, a qui Iglesias va posar com a exemple que hi ha alternativa a la ineficiència del PP. Al seu costat, Iglesias també va citar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'alcalde de Cadis, José María González Kichi, els quals són una demostració, segons ell, que Podem ho pot fer millor al Govern que Rajoy i que pot arribar gent honrada a les institucions.

«Senyor Rajoy, jo vull ser president del Govern i estic orgullós de tenir com a model per ser president una vicepresidenta de la Comunitat Valenciana com Mónica Oltra, una alcaldessa com Ada Colau i els alcaldes del canvi que no només han demostrat que podem guanyar, sinó que som més eficaços i més eficients», va afirmar.

Així, va enumerar les mesures de Colau per parar els desnonaments, d'Oltra per recuperar la televisió pública o de Kichi, que ha pagat en sis mesos el deute de deu milions d'euros de l'Ajuntament de Cadis, que no va pagar la popular Teófila Martínez. Iglesias ha emplaçat Rajoy a explicar què ha fet per combatre la corrupció i li va demanar que cessi «immediatament» l'ambaixador d'Espanya a l'Índia, Gustavo de Arístegui, per haver usat la seva condició diplomàtica per «fer negocis», de la mateixa manera -va recordar- que el diputat del PP Pedro Gómez de la Serna.

«Sap que podrà comptar amb la nostra lleialtat institucional per a qüestions d'Estat, però la corrupció ha de formar part del passat d'aquest país», va dir Iglesias a Rajoy.