La Junta Electoral de Zona de Girona ha ordenat a l'Ajuntament de Celrà que retiri l'estelada del consistori i altres símbols partidistes mentre duri la campanya electoral. Si no, s'ordenarà als cossos de seguretat que procedeixin a la seva retirada, segons van comunicar per correu electrònic. La decisió s'ha pres arran d'una denúncia d'un partit que no té representació al municipi i que es desconeix quin és. L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), que governa amb majoria, ja ha dit que no la pensen retirar perquè no volen participar en un «espectacle judicial». Aquest consistori és un dels cinc ajuntaments denunciats per la Fiscalia de l'Audiència Nacional per donar suport a la resolució independentista del Parlament.

La Junta Electoral va donar a l'Ajuntament de Celrà 24 hores per retirar l'estelada de l'edifici i altres símbols partidistes. De moment, però, el consistori no té cap intenció de fer-ho. «Si envien els cossos de seguretat, ells mateixos; no participarem en aquest espectacle judicial que estan organitzant últimament», va afirmar. L'alcalde també qüestiona la credibilitat i validesa legal del correu, tot dient que l'Audiència Nacional fa les notificacions per fax mentre que la Junta Electoral opta per fer-ho per e-mail. «Tot plegat és molt poc seriós», va afegir.

Durant les municipals, la Junta Electoral ja va ordenar la retirada de l'estelada a les façanes dels edificis públics en considerar que eren incompatibles en l'obligació de la neutralitat. Un cop acabada la campanya, diversos ajuntaments -incloent el de Celrà- que van acatar la resolució van tornar a penjar l'estelada.