El candidat de Ciutadans a les eleccions generals, Albert Rivera, creu que en els darrers anys el «vaixell» d'Espanya ha anat «sense rumb» i amb un capità «que a vegades desapareix». Per això, ahir es va oferir per ser el nou capità del país i fer les reformes necessàries per poder «salpar tots junts».

Rivera va arribar ahir a l'equador de la campanya amb optimisme, ja que les enquestes el situen per sobre del PSOE i creu que en la seva escalada fins i tot pot arribar a superar el PP. Aquest és, de fet, el seu objectiu i creu que encara és a temps d'aconseguir-lo.

De moment, Rivera ha recorregut les illes Balears, Catalunya, Andalusia, Castella-La Manxa, Madrid i la Comunitat Valenciana. Rivera se sent «al centre de la diana» dels atacs del PSOE, PP i Podem, però ell s'hi ha tornat i els qualificat d'«immobilistes» i de no tenir un projecte comú per governar Espanya, respectivament.

Rivera ha deixat clar que no donarà suport a uns ni els altres i que tampoc governarà amb un partit com Podem, «que vol trencar Espanya i fer un referèndum a Catalunya». Precisament, sobre Catalunya, s'ha mostrat convençut que el rei Felip VI ha fet més que el govern estatal per posar-hi una solució, i ha apuntat que en molts casos només calen «gestos» o tenir una mica d'empatia.

El líder de Ciutadans, que el dia 17 es reunirà a Brussel·les amb els set primers ministres d'Aliança Liberal i Demòcrata Europea per explicar-los el seu avanç en les enquestes, es va referir al PNB, que els ha criticat per haver-se «passat de frenada» amb les seves crítiques al concert econòmic i a l'euskera.

Després d'assabentar-se de la mort d'un policia espanyol ahir en un atemptat a Kabul, Rivera va recordar que el terrorisme «ja no és local, sinó internacional», i va assegurar que el seu partit defensarà que Espanya formi part d'una gran aliança per «defensar les nostres llibertats a tots els llocs del món». «Ser europeu és defensar la nostra forma de vida», va indicar.