La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha assegurat que el partit vol mantenir la representació al Congrés de Diputats per aconseguir desencallar la situació que viu Catalunya però ha assenyalat que no volen anar a Madrid "a fer soroll ni a buscar la confrontació". "Unió pot ser decisiva després de les eleccions i només des de la coherència, la predisposició i capacitat de persistir en el diàleg es podrà arribar a acords i solucions definitives al bloqueig polític actual", ha valorat la candidata. A més, Surroca ha remarcat que Unió pot tenir "més capacitat de negociació amb dos diputats que d'altres amb deu".

La cap de llista d'Unió ha fet campanya a Ripoll, des d'on ha assegurat que les relacions entre Catalunya i l'estat espanyol estan "molt enquistades" però ha afegit que la solució no passa "ni per la confrontació ni pel fer soroll". Per superar aquesta situació, la cap de llista recorda que Unió aposta pel "diàleg, la coherència i la predisposició".

"Necessitem solucions perquè aquest conflicte no és només polític, afecta el dia a dia dels ciutadans i l'estabilitat del país", ha recordat Surroca, que s'ha mostrat convençuda que no s'avançarà des de la confrontació sinó des del diàleg. A més, ha defensat la capacitat de negociació del partit. "Unió té més capacitat de negociació amb dos diputats que d'altres amb deu", ha manifestat.

Aprofitant la visita al Ripollès, la cap de llista ha recordat que la millora de l' N-260 o el túnel de Toses són dos projectes de gran importància per al territori. En aquest sentit, ha remarcat la importància per a les comarques gironines de tenir "una veu autoritzada com Unió" per defensar aquestes prioritats.

A més, ha assegurat que cal millorar l'atenció a les persones amb dependència. "La solució específica que proposem per a Catalunya inclou pacte fiscal, clau per obtenir el finançament per tirar endavant aquests projectes i donar més ajudes a la dependència i blindatge de llengua, cultura, model educatiu", ha reblat Surroca.

A Surroca l'han acompanyat aquest dissabte en la visita al mercat setmanal de Ripoll el cap de llista d'Unió al Senat, Pere Maluquer, i la presidenta del partit al Ripollès i també candidata al Senat, Anna Maria Colomer.