El cap de llista del PPC al Congrés, Jorge Fernández Díaz, va titllar ahir d'"ignorants" els membres de la CUP, formació amb la qual Junts pel Sí negocia la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, per voler treure Catalunya de l'OTAN, la Unió Europea i l'euro.

Així ho va manifestar Fernández Díaz en un acte a Badalona, ciutat que va estar quatre anys governada pel popular Xavier García Albiol però que després de les últimes eleccions municipals va passar a mans de la candidata de Guanyem Badalona en Comú (CUP i Podem), Dolors Sabaté, que va rebre també el suport de PSC, ERC i ICV-EUiA, deixant el PPC a l'oposició malgrat ser la llista més votada.

En una xocolatada amb uns 200 veïns al barri de Llefià, el també ministre de l'Interior va advertir de la possibilitat que després dels comicis del 20 de desembre es produeixi un "pacte de perdedors" que desallotgi Mariano Rajoy de la Moncloa.

"Pot passar que es traeixi la voluntat dels ciutadans" i que una "coalició de perdedors" acordada "als despatxos", va alertar el candidat del PPC, acabi governant el país, com ha passat a Badalona, ciutat que està actualment en mans d'un partit "antisistema" com la CUP.

Díaz va recordar que "aquests ignorants" -en al·lusió a la CUP- pretenen treure Catalunya de l'OTAN, malgrat que aquesta comunitat, igual que el conjunt d'Espanya, està sota l'amenaça del terrorisme gihadista i "l'OTAN és el nostre paraigua de seguretat i defensa".

La CUP, va afegir el cap d'Interior, també planteja sortir de la Unió Europea i de la moneda única, malgrat que això permet competir en un mercat global amb les grans divises i operar en un espai de "llibertat, justícia, seguretat i democràcia".

"No tenen ni idea del que és aquest món", va asseverar Fernández Díaz, que va titllar de "barbaritats" les propostes de la CUP.

Acompanyat de Concepció Veray, Sánchez Camacho i García Albiol, va demanar el vot per al PP el 20 de desembre per a "no llençar per la borda" tots els esforços que s'han fet en aquests últims anys i que han permès a Espanya passar de ser "el malalt d'Europa" al país que lidera la recuperació i la creació de llocs de treball.

"No dispersem el vot perquè no es produeixi el que va passar a Badalona", va subratllar, a la vegada que va emplaçar els presents a animar els seus familiars i amics perquè diumenge que ve es mobilitzin i vagin a votar.

En l'acte també hi va participar Concepció Veray, que va assegurar que l'única manera que Girona "continuï a l'agenda de prioritats del govern espanyol" és que el PP revalidi la victòria i es mantingui a la Moncloa. Veray va assenyalar que durant aquesta legislatura s'han "desencallat" les obres de la N-II, s'ha posat en marxa l'alta velocitat i s'ha inaugurat la biblioteca provincial. La candidata assegura que l'objectiu del partit és mantenir la representació gironina al Congrés.

La cap de llista va acabar el seu discurs augurant un bon resultat per al partit a la demarcació, que li ha de permetre mantenir la representació al Congrés.