El candidat del PSOE a la Moncloa, Pedro Sánchez, va agrair ahir "de tot cor" que PP, Podem i Ciutadans hagin conformat un "front antiPSOE" perquè demostra que l'única opció de canvi el 20 de desembre la representen els socialistes. Sánchez va intervenir en el míting celebrat amb el president del País Valencià, Ximo Puig, al Pavelló de la Font de Sant Lluís de València davant 8.000 persones, en l'acte més multitudinari del PSOE en el que va de campanya.

Rebut al crit de "Pedro, president", Sánchez va subratllar que l'aliança contra els socialistes demostra que diumenge que ve només hi ha "dues opcions: qui vulgui votar pel canvi, que voti al PSOE i qui no, estarà regalant quatre anys més de Rajoy a la Moncloa". "Aquest i no un altre és el vot del canvi. Votar el PSOE és guanyar el PP", va sentenciar el líder del PSOE exhibint la papereta electoral del seu partit.

En la legislatura que ara s'acaba, el candidat socialista va remarcar que "en l'única cosa en el que no ha retallat el PP és en corrupció", davant les trames en les que està implicat en indrets com el País Valencià i el cas de les comissions cobrades pel diputat per Segòvia Pedro Gómez de la Serna i l'ambaixador a l'Índia, Gustavo de Arístegui.

En vigílies del cara a cara d'avui, Sánchez va qualificar Rajoy com "l'amic de Bárcenas" i el va acusatr de "menysprear als ciutadans i a la democràcia" per no acudir als dos debats previs.

A l'inici del seu discurs, va saludar en totes les llengües cooficials, ja que el míting de València s'ha seguit en altres punts d'Espanya on el PSOE celebrava mítings a través d'un nou sistema de multipantalla.

Sánchez va confessar sentir-se "emocionat i agraït" per ser el secretari general d'un partit centenari com el PSOE. "A tots vosaltres que esteu aquí i a tot arreu d'Espanya, gràcies perquè amb el vostre treball i compromís guanyarem les eleccions", els va prometre malgrat que les enquestes el deixen distanciat del PP. Per invertir la tendència, Sánchez va insistir a apel·lar al vot útil perquè "si la majoria del país vol canvi, no cal dividir-lo entre altres opcions de l'esquerra, com Podem".

Al líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, li va tornar a recordar que "alguns vénen com a noves idees que ja va aplicar el PSOE". També Va criticar els alcaldes de Podem per limitar-se a prendre mesures com "treure el bust del rei Joan Carles", mentre que els del PSOE es dediquen a donar beques menjador i apostar per la igualtat entre els espanyols.

També va tenir paraules per a Ciutadans, a qui va demanar que, igual que el PP, digui d'on retallaran si diuen que baixaran els impostos.

Sánchez va subratllar que el canvi que va començar el passat mes de maig a les eleccions municipals i autonòmiques ha de culminar el 20 de desembre.