Un Iphone 5, però no de darrera generació sinó «el primer que va sortir dels Iphone 5». I li serveix, dona pràctica la candidata popular, «per fer el que he de fer», que no és altra cosa que rebre trucades, trucar, llegir i enviar correus electrònics i essencialment «estar en contacte no només amb gent de la política sinó sobretot amb la meva família». És clar que a Girona dir Veray és dir Partit Popular, així que sovint es deuen solapar tots dos àmbits.

Amb la família i els amics utilitza sovint el watsapp per comunicar-se. Naturalment, té compte a Facebook i Twitter, les dues xarxes socials en què no pot deixar de ser ningú si no vol donar a entendre que no existeix, però menys que ningú un polític, i menys encara que un polític, un polític en campanya.

Té uns 1.800 «amics» a la xarxa social Facebook, més d'un centenar dels quals compartits amb qui això signa, i no per similituds polítiques sinó més aviat generacionals i, sobretot perquè Girona no deixa de ser un gran poble. Pel que respecta a Twitter, li falta poc per arribar als 1.500 seguidors.

La candidata popular no es considera addicta a les xarxes. Al contrari, es diria de la forma que en parla que hi té la presència mínima a què està obligada.

Sí que confessa que a Twitter és més fàcil trobar-se amb comentaris més, diguem-ne, poc elegants, ja que rebutja utilitzar la paraula «mal educats». No obstant això, no hi ha bloquejat mai ningú. Tampoc al Facebook.

El canvi físic de Veray ha sigut espectacular en els darrers anys, i ella no només n'és conscient sinó que no amaga que ha sigut en bona part gràcies a la medicina i la cirurgia. No se n'està de fer broma al respecte, com quan en el qüestionari se li pregunta pel seu plat favorit i recorda que abans en tenia molt més, però que la «nova» Concepció Veray té vetats alguns plaers mundans que l'antiga no dubtava a aprofitar.

Les qüestions anteriors no haurien de tenir lloc en un article periodístic, ja que pertanyen a l'esfera privada. I no n'hi tindrien si no fos perquè el canvi físic experimentat per la candidata popular n'ha portat aparellat un altre en la personalitat: la Veray actual es nota molt més segura de si mateixa que la Veray que ha passat a la història, sense que aquesta fos en absolut una acomplexada.

I així, des de la militància i la seguretat que desprèn actualment, que -i tornem a les xarxes, que és l'objecte de la crònica- reconvenia ahir mateix la periodista Mònica Terribas per «intentar polititzar» la Marató de Tv3, que tractava de la diabetis i, precisament, de l'obesitat.