Mariano Rajoy (PP) i Pedro Sánchez (PSOE) van rebre crítiques de diferents candidats catalans per haver passat de puntetes sobre la qüestió catalana en el seu cara a cara. La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va acusar Rajoy i Sánchez d'haver forjat un «pacte implícit» per deixar de banda la qüestió catalana, la qual cosa representa segons el seu parer un «menyspreu» cap a Catalunya.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, va destacar que el president del Govern i el candidat del PSOE a la Moncloa «es van pegar per tot» menys per Catalunya, assumpte en el qual van aplicar l'«automatisme del 'no'» a les seves reivindicacions.

El cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, va afirmar que tots dos «van donar l'esquena a Catalunya» en evitar parlar sobre el procés sobiranista català.

El cap de llista d'En Comú Podem el 20-D, Xavier Domènech, va definir el cara a cara com «un final dolent» de l'última temporada de la sèrie Cuéntame i va subratllar que «curiosament cap dels dos candidats no va voler parlar de Catalunya» ja que, malgrat els intents del moderador, «van tirar pilotes fora.

La cap de llista del PSC al Congrés, Carme Chacón, va admetre que li hauria agradat que no s'utilitzessin «termes tan gruixuts» i va reconèixer que Sánchez «va parlar amb duresa, però la corrupció cal atacar-la amb duresa».

El cap de llista de Ciutadans (C's) per Barcelona, Juan Carlos Girauta, va considerar «depriment" el cara a cara entre Rajoy i Sánchez, candidats de dos partits que veu ja «amortitzats».

Per al número dos d'Unió, Josep Sánchez-Llibre, va ser «impresentable» que dediquessin tan poc temps a parlar de Catalunya.