El president del Govern espanyol i candidat del PP a la Moncloa, Mariano Rajoy, va admetre ahir que un govern en minoria ho tindria «molt difícil» per garantir l'estabilitat i seria, per tant, necessari «algun tipus d'acord de govern» que no es limiti només al suport a la investidura. En una conversa informal amb els periodistes, Rajoy no va voler «avançar esdeveniments» sobre el que pot passar el proper diumenge 20-D a les urnes, tot i que sí que va insistir, a cinc dies de la cita electoral, en el seu convenciment que el PP serà el partit més votat. Així, va considerar que en aquest moment Espanya «necessita estabilitat» per seguir generant «confiança» dins i fora del país. «Si no, és difícil manejar», va afegir.

Per això, Rajoy va reconèixer que un Executiu en minoria, «si no té algun tipus d'acord», és complicat que pugui dur a terme el seu programa, prendre les mesures i fer les reformes necessàries per al país o aprovar les lleis importants, com és el cas dels pressupostos. D'aquesta manera, va insistir que hi haurà d'haver un acord que garanteixi la governabilitat i que no es limiti al suport per a la investidura. Si no és així, «és molt difícil manejar», va valorar Rajoy, que va defensar «una certa estabilitat política». Malgrat tot, Rajoy es va negar ahir a augurar si haurà de ser amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, amb qui hagi de negociar aquest acord.

En paral·lel, en un acte electoral a Logronyo, Rajoy també va subratllar que «Espanya no pot ser governada per radicals, ni doctrinaris de la meva etapa universitària», en referència, encara que sense citar-lo, al líder de Podem, Pablo Iglesias. «Espanya tampoc pot ser governada per gent que l'únic mèrit és que diuen que no han fet res dolent, cosa que és veritat, perquè no han governat mai», va afegir Rajoy, en al·lusió tant a Podem com a C's.