La candidata d'En Comú Podem al Congrés per Girona, Dolors Terradas, va demanar ahir que la titularitat de la biblioteca Carles Rahola de Girona passi a ser de la Generalitat. Terradas va valorar que el Govern català hauria de tenir «no només la gestió, sinó també la titularitat» de l'equipament provincial (de moment, de titularitat de l'Estat). La cap de llista va subratllar que la majoria de les competències de l'àmbit cultural són de la Generalitat; per això va apostar per cedir la titularitat de la biblioteca Carles Rahola, a més d'altres espais. En la mateixa línia, Terradas va reclamar que l'Estat completi el retorn dels «papers de Salamanca» a Catalunya.

També Terradas va defensar ahir rebaixar l'IVA cultural del 21% al 4%. «És l'IVA cultural més alt d'Europa», va destacar la candidata d'En Comú Podem, que va lamentar que els últims quatre anys «la cultura ha sofert» amb el PP al Govern de l'Estat. Així, Terradas va proposar altres mesures per a l'àmbit cultural, com impulsar incentius fiscals (a l'IRPF i per als autònoms). També va defensar una nova llei de mecenatge que tingui «deduccions més fortes», a més de «prioritzar» les diferents ?llengües i cultures d'Espanya.

Finalment, entre altres propostes, Terradas va apostar per revisar el cànon que s'aplica als préstecs de les biblioteques. En paral·lel, va sol·licitar que «es doni importància» a les condicions de feina de l'àmbit cultural, per garantir la continuïtat i la jubilació dels treballadors. Terradas va concloure que la cultura «és un bé per a la societat».