El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va reivindicar a Democràcia i Llibertat (DL) com l'única força que arribarà a alterar l'statu quo i ha remarcat que quants més vots tinguin a les urnes, més «petits» quedaran a Catalunya PP, PSOE i C's.

A Tarragona, el president de CDC va protagonitzar l'antepenúltim míting de la campanya del 20D acompanyat pel cap de llista de Democràcia i Llibertat (DL) per Barcelona, Francesc Homs, i per Tarragona, Ferran Bel.

Mas va afirmar que se sent «profundament orgullós» de la coalició Junts pel Sí del passat 27 de setembre, que va qualificar com «una de les millors coses que li han passat a aquest país».

En el nou estadi electoral del 20D, el president català en funcions va demanar el vot per a DL perquè és la força que representa «l'únic canvi que arribarà a alterar l'statu quo que s'entesten alguns a defensar a totes». En una metàfora «castellera», Mas va demanar el 20 de desembre «una gran pinya per aixecar el «castell» més important de tota la història».

«El PP, C's i el PSOE el que volen és que això que representem sigui el més petit possible i com més vots a les urnes tinguem, més petits seran el PP, el PSOE i C's a Catalunya» i «contra més petits» siguin aquests tres partits, va incidir, «més gran serà Catalunya i més gran serà el castell».

Davant les proclames d'abstencionisme de la CUP en les generals, el líder convergent ha recalcat que el sobiranisme no té «cap excusa, ni la més mínima», perquè aquesta «sigui la primera vegada que fallen a les urnes».