L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va demanar ahir als sobiranistes que «no deixin sols» els batlles que s'han mullat a favor de la independència -a risc de ser cridats a declarar i ser acusats de sedició- i que donin suport a Democràcia i Llibertat per poder continuar amb aquesta lluita a Madrid. «L'última milla d'aquesta cursa arriba a Madrid, i si no ho fem bé podem quedar sols i a la intèmperie», va advertir Puigdemont, que ahir va oferir una roda de premsa conjunta amb el candidat al Congrés, Jordi Xuclà. El cap de llista va mostrar el seu suport als batlles investigats i va considerar que això demostra la «deficient qualitat democràtica» de l'Estat.

Xuclà també va acusar l'Estat de fer una ocupació «ociosa» del territori, tot indicant que manté oberts edificis que en realitat no fa servir. En aquest sentit, va explicar que cases quarter de la Costa Brava, com les de Cadaqués, Blanes o Palamós, es mantenen obertes perquè els guàrdia civils puguin anar a passar-hi les vacances.

En el cas de Girona, tant ell com Puigdemont van explicar que havien negociat amb Defensa que l'edifici d'Emili Grahit pogués acollir el nou institut, però que s'hi van negar. Tot i això, continuaran negociant perquè estan interessats a ubicar-hi un nou CAP.

Finalment, també van denunciar la «deixadesa» que ha tingut l'Estat amb el Parc Central, on l'Ajuntament ja ha reurbanitzat la seva part però la llosa segueix pendent. A més, van demanar que l'últim TAV de Barcelona a Girona surti més tard de les 21:40, tal com passa a Madrid.