El cap de llista al Senat de Ciutadans (C's) per Girona, Héctor Amelló, ha apostat per reformar la cambra alta perquè deixi de ser "feble" i passi a tenir "veritable representació territorial". Amelló assegura que és "necessari" reconvertir-lo en un consell de presidents de les comunitats autònomes. Això, subratlla, també permetria superar "la manca d'instruments" que té ara el Senat "per exigir responsabilitats" a l'executiu estatal. En paral·lel, Amelló ha avançat que C's aposta per estendre aquesta reforma a la resta d'estructures polítiques al territori, com els Consells Comarcals i les Diputacions, que se suprimirien. "Això permetria que l'Administració fos funcional i útil per als ciutadans", ha assegurat.

C's per Girona ha centrat el seu missatge polític en la reforma de les estructures de l'Estat, que porta al seu programa per al 20-D. En concret, en la del Senat. Per això, el partit ha escollit el número 1 de la candidatura al territori, Héctor Amelló, per concretar en què consisteix la seva proposta.

"És necessari transformar el Senat en un consell de presidents de les comunitats autònomes perquè sigui una veritable cambra de representació territorial", ha afirmat Amelló. "Actualment, es tracta d'una cambra feble i manca d'instruments per exigir responsabilitats la govern", hi ha afegit el cap de llista al Senat.

Al costat de la cambra alta, Amelló també ha subratllat la voluntat de C's per suprimir administracions al territori que són duplicitats. I aquí, ha esmentat directament les Diputacions (que depenen de l'Estat) i els Consells Comarcals (que ho fan de la Generalitat). "La supressió i conversió de les estructures polítiques del Senat, les diputacions i els consells comarcals permetria que l'Administració fos més funcional i útil per als ciutadans", ha dit Héctor Amelló.

El cap de llista al Senat per Girona també ha avançat que els diners que actualment s'hi destinen es dirigiran a "augmentar la inversió en R+D i a polítiques socials", amb un pla estatal per atendre la dependència.