El jove de 17 anys que aquest dimecres va propinar un cop de puny al president del govern espanyol i candidat a la reelecció pel PP, Mariano Rajoy, és familiar llunyà de Viri, l'esposa del cap de l'Executiu.

El Partit Popular ha explicat aquest dijous que la família del menor que va agredir el president del govern, Mariano Rajoy, en un passeig electoral a Pontevedra té un parentiu "no directe" amb la de la seva esposa, Elvira Fernández, encara que "mai van tenir relació".

Fonts del PP han explicat que l'àvia del menor detingut, ja morta, tenia un parentiu "no directe" amb el pare d'Elvira Fernández, també mort, i han posat l'accent que les famílies no tenien cap tracte. Les fonts han aclarit així algunes informacions que han assenyalat que el menor detingut era fill d'una cosina de l'esposa de Rajoy.

El menor detingut procedeix d'una família acomodada i molt coneguda de Pontevedra. Es tracta d'un jove conflictiu que s'autodefineix com a antifeixista i que malgrat no comptar amb antecedents, fa un any ja va proferir diverses amenaces contra el PP. L'arrestat, que també forma part del grup ultra del Pontevedra C.F., ha passat ja disposició de la Fiscalia de menors de Pontevedra.

Després de prestar declaració a la Comissaria Provincial assistit per l'advocat Jorge Cubela i en presència del seu pare, el jove va ser conduït a la Comissaria de Marín, ja que els calabossos de Pontevedra estan en obres. La fiscal delegada de Menors de Pontevedra, Encarnación Boullón, serà qui proposi al jutge de menors les penes per aquesta agressió.

Els amics de l'agressor condemnen l'acte

Mentrestant, els amics del detingut han condemnat aquest dijous de manera rotunda l'acte violent, del que es desmarquen totalment, i demanen perdó al dirigent popular.

Aquests joves, en la seva majoria menors d'edat, han explicat que formen part d'un grup de whatsapp, amb el nom de LDS -Los de siempre- els missatges dels quals "Capi mata'l", "Els polzes als ulls" o "escup-li en les conques" han estat difosos per diversos mitjans de comunicació.

Segons han explicat, aquests missatges estan "fora de context" i "no recullen el que realment ha ocorregut". Aquests joves han insistit que tots els comentaris "eren de broma" i que "mai" se'ls va passar pel cap que el seu amic parlés "de debò".

"Quan Capi va començar a dir que anava a veure a Rajoy tots pensàvem que estava de broma", comenta un dels menors. "Estava a casa i quan va enviar la foto dient 'ja estic sortint' vam pensar que anava a tirar les escombraries", ha afegit. Sobre aquest tema, han afirmat que, fins i tot, li van posar en el xat "no facis cap estupidesa".

Aquests nois han descrit el seu amic com "un xaval tímid" i han indicat que, quan els va arribar la notícia de l'agressió, no la "creien". "Pensàvem que havia estat un 'penjat'', han indicat.

També han explicat que, quan van saber la identitat de l'agressor, "es van acabar totes les bromes" i el xat "es va omplir d'expressions com a 'vergonya', 'està boig', 'és un malalt', 'no vull saber res d'ell' i 'condemna'".

En aquesta colla d'amics asseguren trobar-se molt afectats. "Estem enfonsats per tot el que va passar, ningú ha pogut dormir", ha manifestat, al mateix temps que han volgut dirigir-li un missatge al president del govern: "volem demanar-li perdó a Mariano Rajoy".

Curiosament, la majoria d'aquests joves estudia en l'Institut Sánchez Cantó de Pontevedra, en el qual també va cursar el batxillerat el propi Mariano Rajoy.

Rajoy no denunciarà al seu agressor

Mentre, el president del govern central ha assegurat que no presentarà cap denúncia contra el jove que el va agredir.

Encara que no hi hagi denúncia de part -és a dir, que ni el govern ni el PP la presentin- la Fiscalia actuarà d'ofici en aquest cas, pel qual el menor podria arribar a ser condemnat fins i tot a sis anys d'internament en un centre de menors, si bé els juristes consultats coincideixen que la pena que se li imposarà serà més lleu.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha considerat "evident" que va haver-hi traïdoria en el cop de puny al president del govern perquè el menor "estava esperant, esperant fins que comet l'agressió" i ha recordat que va posar missatges a les xarxes "que volia agredir o atacar al PP".

Catalá creu que aquestes circumstàncies "sens dubte" les tindran en compte el fiscal i el jutge competents a l'hora de decidir sobre la situació del menor, de 17 anys, que va ser detingut després de l'agressió.