L'exministra i cap de llista del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, va acusar Ciutadans (C's) de pretendre que «deu de cada deu contractes que es facin siguin temporals» mitjançant la seva mesura de contracte únic, que no té cap altre «país civilitzat». En un discurs davant mig centenar de persones, Chacón va criticar que la reforma laboral impulsada pel PP ha provocat una «absoluta» temporalitat del mercat de treball i que «de cada 10 contractes que es fan, més de nou són temporals». «I només falta que ens vingui el de taronja (en al·lusió a Albert Rivera), que parla del contracte únic, que l'únic que farà és que deu de deu contractes que es facin siguin temporals», va denunciar.

Segons el seu parer, «l'únic que té d'únic és que seríem l'únic país civilitzat amb un contracte com aquest, entre d'altres coses perquè amb aquest contracte únic de C's es necessitarien nou anys de treball continuat per poder tenir la indemnització de les condicions laborals d'avui. D'avui, ni tan sols d'ahir».

El candidat del PSOE a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, va assenyalar que aquells que «s'anomenen els nous partits» -en referència a Podem i Ciutadans- «són vells partits, vells coneguts». «Si dones suport al PP, al copagament del PP, la reforma laboral del PP o la volta de rosca anomenada contracte únic, podràs tenir 20 anys menys però seràs del PP», va assenyalar en referència a C's en un acte celebrat a Elx.

De Podem i el seu candidat, Pablo Iglesias, «que es fa dir d'esquerres», va manifestar que li va molestar que «s'esquincés les vestidures per dir que Rajoy no és un polític decent i en canvi aplaudís a Ada Colau quan va cridar criminals als socialistes».

Després d'oferir un míting a Alacant, Sánchez es va dirigir a Elx per protagonitzar un acte públic en un restaurant del parc municipal il·licità davant al voltant de 300 persones, acompanyat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, i l'alcalde amfitrió, Carlos González.

Va destacar que el PSOE és el partit de les dones i va assegurar que formarà un govern paritari, que impulsarà que les dones tinguin el dret a decidir quan tenir als seus fills i que liderarà un gran pacte social contra la violència de gènere.

Sánchez va mostrar el seu ferm compromís amb l'educació pública i així desenvolupar un gran pacte que permeti una estabilitat pressupostària, triplicar la inversió i apostar per una educació laica.

A més, va afirmar la seva intenció de derogar la reforma laboral, suprimir el copago farmacèutic, «que defensa el PP i Ciutadans», pujar les pensions mínimes i dur a terme subhastes per controlar la despesa farmacèutica.

«Només hi ha una papereta per al canvi i és la del PSOE», va deixar clar.

El candidat socialista a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, va afirmar que comprèn la «incomoditat» del president del Govern i candidat del PP, Mariano Rajoy, al debat de televisió perquè «la veritat fa mal». El candidat socialista va fet contínues referències al debat a dos amb Rajoy i, especialment, a la corrupció, i va afirmar que desitja un president «lliure i autònom».