La cap de llista del PP al Congrés per Girona, Concepció Veray, va advertir ahir del «desastre» que segons el seu parer suposaria per a la província de Girona un pacte tripartit entre PSOE, Ciutadans i Podemos. Veray va explicar, en una entrevista a Efe, que aquest acord «de perdedors» remet a l'experiència viscuda al govern de la Generalitat. «Va ser un desastre per a les nostres comarques i ho tornarà a ser si PSOE, Ciutadans i Podemos s'uneixen en un nou tripartit que, en realitat, no proposa res ni porta enlloc i que debilitaria molt l'estabilitat i productivitat», va afegir la candidata.

Veray va recordar el treball fet pel PP en l'última legislatura «després d'anys d'oblit del govern de Zapatero» i com a exemple va reivindicar la posada en marxa del desdoblament de la N-II. «Hem fet realitat trams com el de Caldes a Sils, el de Sils a Maçanet s'està executant i, aviat, sortirà a licitació l'enllaç de Vidreres», va detallar.

En paral·lel, Veray va fer una visita ahir a Peralada acompanyada de la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, a més del president del PP a la província de Girona, Enric Millo. García Tejerina va acusar l'independentisme d'actuar «d'esquena a Europa», mentre va posar com a exemple contrari la defensa dels pagesos que l'Executiu del PP ha realitzat a Brussel·les.

García Tejerina va recordar que aquestes gestions donaran suport als més de 54.000 catalans dedicats a aquest sector. Els pagesos i els ramaders tindran «una tranquil·litat per a les seves rendes fins al 2020, amb més de 2.500 milions d'euros», va destacar la ministra, en al·lusió a les ajudes per a l'agricultura aconseguides pel Govern espanyol davant la Unió Europea.

García Tejerina va subratllar que «Catalunya ha estat sempre una comunitat emprenedora, integradora i que mirava a Europa, portant el progrés», mentre va afegir que l'independentisme «representa tot el contrari». El sobiranisme és, segons la ministra, «excloent» i va afirmar que la proposta de donar l'esquena a la UE «ha frenat desenvolupament».