El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, ha aprofitat les darreres hores de la campanya per enviar un missatge als votants de "llarga tradició catalanista". Segons reconeix, durant aquests dies han notat suports de persones que, tradicionalment, votaven el PSC o Unió i, per això, defensa que és Democràcia i Llibertat qui ha de "reagrupar" aquests votants que, durant més de 30 anys, s'han expressat en diferents partits. El candidat també remarca que el 20D són unes eleccions "profundament catalanes" i que són la "revàlida" del què els catalans van expressar a les urnes el passat 27 de setembre. Sobre ERC, reconeix que han fet una campanya de 'fair play' però marca diferències.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, encara la recta final de la campanya amb una crida al "vot útil". Segons defensa, és DL qui neix amb el paper d'aglutinar els votants de tradició catalanista que, al llarg dels anys de democràcia, s'han expressat en diferents partits. Segons reconeix explícitament, el missatge va adreçat als simpatitzants d'Unió i del PSC. "Aquests dies ja hem notat els seus suports, aquells que diuen que Unió s'ha quedat partida per la meitat en el cas de Girona estic convençut que el 80% dels vot aniran a parar a la nostra formació", ha manifestat.

Xuclà fa una valoració positiva de la campanya, que considera que ha anat "de menys a més" i que, actualment, han aconseguit "despertar la mobilització". "Cal que el diumenge es confirmi el que es va votar a Catalunya el 27 de setembre, no dic que sigui una segona volta però sí una revàlida al procés", ha manifestat el candidat, que remarca que les eleccions al Congrés són, enguany, "profundament catalanes".

'Fair play' amb Esquerra

El cap de llista ha reconegut que amb ERC han mantingut el 'fair paly' (joc net) durant la campanya pel fet de compartir grup parlamentari a Catalunya. Ara bé, Xuclà ha volgut marcar el que considera que són les diferències entre les dues formacions.

Per una banda, ha apuntat que les eleccions del diumenge han de servir per reforçar la figura d'Artur Mas. "Ell vol liderar el procés i ja ha dit que d'aquí a 18 mesos no hi serà, és Artur Mas qui vol destruir políticament l'Estat", ha manifestat. Xuclà, que acumula experiència com a diputat, assegura que és important un bon resultat de Democràcia i Llibertat perquè als partits de Madrid i als cercles econòmics influents la pregunta que s'escoltarà la nit electoral serà: "Com ha quedat la llista d'en Mas?".

D'altra banda, defensa que Convergència ha tingut un "mètode" que ha aplicat al llarg dels darrers mesos i que, entre d'altres, els ha portat a posar les urnes el 9N o a avançar les eleccions al 27 de setembre perquè tinguin un caràcter "plebiscitari".

Per últim, Xuclà ha assenyalat que hi ha una diferència entre el tarannà de DL i el candidat per Barcelona, Gabriel Rufián. "El senyor Rufián ha dit que no van a Madrid a fer política parlamentària a l'ús", ha assegurat Xuclà. Aquest, en canvi, ha defensat que mentre el procés no desemboqui en la creació de la república catalana caldrà treballar "en el dia a dia, en les comissions i sessions que calgui per defensar els interessos dels gironins i els catalans". "Tota la nostra força estarà també al servei de la causa del dia a dia, perquè hi haurà un 'mentrestant' i haurem de treballar-hi", ha manifestat.