El cap de llista de Ciutadans al Congrés per Girona, Fernando López de Castro, va destacar ahir que els missatges «d'il·lusió i de renovació» de la seva formació «són iguals a Galícia que a Catalunya». López de Castro va voler insistir que C's «surt a guanyar» i va afegir que «s'ha acabat parlar de dos blocs» a Espanya. La candidatura de la demarcació de Girona va celebrar ahir al vespre un sopar final de campanya, on el cap de llista va afirmar: «El missatge del nostre partit és el mateix que el primer dia». López de Castro va reiterar l'aposta per una segona transició, ja que va valorar que la democràcia actual s'ha convertit en «partitocràcia».

El candidat va considerar que la classe política «s'ha aprofitat d'una situació de privilegis». Per això, va defensar la desaparició dels aforaments, va reivindicar la separació de poders i va demanar «més honestedat per sobre de tot». Després de dues setmanes de campanya, López de Castro va explicar que «les sensacions són bones», tot i que va subratllar que «les estadístiques de veritat són els resultats». També va posar de manifest que les reivindicacions de la gent «no tenen a veure amb el moviment independentista, sinó amb l'atur o l'ensenyament».

«Els esforços han d'anar dirigits a reactivar l'economia, lluitar contra els abusos d'empreses i bancs o oferir un complement salarial a les rendes baixes», va destacar el cap de llista. Mentrestant, el candidat de Ciutadans al Senat per Girona, Héctor Amelló, va assegurar que la seva formació «presenta el programa més sòlid i fonamentat» a través de «propostes realistes als àmbits polític, econòmic i social». En concret, sobre la cambra alta, Amelló va recordar que C's aposta per «suprimir el Senat», ja que considera que es tracta d'un «òrgan costós i poc eficaç». En canvi, va defensar que cal «treballar per augmentar el nivell educatiu i cultural d'Espanya» amb l'objectiu de «poder estar a l'altura dels països capdavanters».