El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va afirmar ahir que la proposa dels socialistes és «la garantia de progrés de les comarques gironines, de canvi a l'Estat espanyol i de veritable regeneració política». Aprofitant el darrer dia de campanya, el candidat va remarcar que el projecte del PSOE vol convertir-se en «l'aval de la protecció i el blindatge» de l'Estat de benestar i la igualtat d'oportunitats. A més, va defensar que votar pels socialistes és contribuir al manteniment de les pensions, que s'acabin les infraestructures pendents i també el «sistema més efectiu» per tal de resoldre l'encaix entre Catalunya i Espanya.

Lamuà va reconèixer que hi ha «cert esgotament» a la societat després de diferents eleccions aquest any, tot i que va voler destacar que, en aquesta campanya, s'ha trobat molta gent amb ganes perquè «entén que l'Estat es troba en una situació de creuament de camins» i que, segons ell, «demana prendre decisions importants». «Molta gent creu que els socialistes som els qui hem de liderar aquest canvi perquè la nostra proposta representa una regeneració», va remarcar.

Lamuà, juntament amb la cap de llista del PSC al Senat, Cristina López, va criticar l'actitud de la candidatura de Democràcia i Llibertat. «S'haurien de dedicar a fer govern en comptes de dir a qui s'ha de votar», va valorar Lamuà, que va considerar que no hi ha «legitimitat per demanar el vot a qui s'amaga darrere unes sigles noves per amagar la corrupció». López va afegir que el vot socialista és «l'únic que garanteix un govern d'esquerres». «Estem convençuts que els ciutadans faran confiança al projecte socialista», va concloure López.