A Villarroya, a la Rioja, les eleccions són un vist i no vist. I és que els sis veïns d'aquest petit poble voten tots de forma presencial i junts. Aquest diumenge, en un minut, els sis vots ja eren dins l'urna. Es clar que tres d'ells formaven part de la mesa i els altres tres eren els suplents.

En aquesta localitat, en les passades eleccions municipals del 24 de maig, van votar nou persones, tres d'elles ja mortes, i van acabar la seva votació a les 09.02 hores, dos minuts després de constituir-se el col·legi electoral; i en els últims comicis europeus ho van fer un minut després.

"Aquest és el seu minut de glòria en els mitjans de comunicació", explica la secretaria de l'Ajuntament, Clara Martínez, que també detalla que en aquest municipi només hi viuen sis persones, dues bessones de 32 anys i la resta són jubilats.

"Ells mateixos es posen d'acord per intentar ser el primer poble d'Espanya que abans vota i tanca el col·legi electoral", diu.

Villarroya està situada a 63 quilòmetres de Logronyo i pertany a la comarca de Cervera del Rio Alhama, a la zona de la Rioja Baixa.