El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha votat aquest diumenge a les 10.40h al col·legi Bernardette del districte de Moncloa-Aravaca de Madrid, acompanyat de la seva dona. I ho ha fet demanant una alta participació de la ciutadania. El mateix ha fet Albert Rivera, el líder de Ciutadans, que ha votat a l'Hospitalet de LLobregat.

En declaracions als mitjans, Rajoy ha assegurat que el que tothom desitja és que "participi el major nombre de persones a les votacions" perquè "al capdavall es tracta de prendre una decisió molt important".

Segons Rajoy, cal que "tothom voti lliurement i amb el coneixement suficient de causa, i al final lògicament la gent elegeix el que és millor per al seu país". Rajoy ha assegurat que per les dades de què disposa "està votant molta gent", un fet que considera "reconfortant", i ha afegit que "no hi ha incidents dignes de mencionar".

El candidat de C's a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha votat poc després de les deu del matí al col·legi Santa Marta de l'Hospitalet. En una atenció als mitjans, ha demanat als espanyols que "surtin a votar en massa" i hi hagi "un rècord de participació" per fer realitat el canvi a Espanya i transmetre aquest missatge al conjunt d'Europa. "Si volem el canvi, ens hem de mullar", ha expressat tot cridant als indecisos, als abstencionistes i als joves a mobilitzar-se.

Rivera s'ha mostrat convençut que siguin quins siguin els resultats electoral, el panorama polític espanyol quedarà transformat per sempre. S'ha mostrat "orgullós" de poder competir "de tu a tu" amb la vella política i ha augurat una nit emocionant, que seguirà des de Madrid. "Veurem una nit electoral llarga i ajustada comptant vot a vot i escó a escó", ha vaticinat el líder de C's des de l'Hospitalet, on passarà part del dia abans de viatjar cap a la capital espanyola.

Pedro Sánchez confia en poder liderar el 'canvi de rumb d'Espanya'

El secretari general del PSOE i candidat a president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha mostrat aquest matí optimista i ha destacat que les eleccions generals que se celebren representen "una jornada històrica" i que "fa olor de canvi", per quest motiu creu que podrà liderar "el canvi de rumb que necessita Espanya ".

Sánchez ha transmès aquest missatge després de dipositar la seva papereta, amb la seva dona, Begoña Gómez, al centre cultural Volturno, del municipi madrileny de Pozuelo d'Alarcón.

"El que animo és a votar. Estem en una jornada històrica, fa olor de canvi i, honestament, crec que necessitem governs que pensin en la majoria d'espanyols. Per això, que ningú es quedi a casa", ha demanat als electors.

Pablo Iglesias assenyala que s'està vivint "una nova transició"

El candidat de Podem a la Moncloa, Pablo Iglesias, ha votat aquest diumenge a les 12:45 hores a l'Institut d'Ensenyament Secundari Tirso de Molina, al barri de Vallecas, a Madrid enmig d'una gran expectació mediàtica, entre crits de "president, president". Iglesias ha arribat acompanyat del director de campanya, Iñigo Errejón, i de la secretària de coordinació, Irene Montero. El candidat ha desitjat una gran participació i s'ha mostrat convençut que a partir d'aquesta nit "la història del nostre país canvia". Iglesias ha dit els ciutadans donaran aquest 20-D "una lliçó democràtica", assenyalat que els comicis suposen "un abans i un després" en una jornada en la qual "s'està vivint una segona transició".

Preguntat sobre si estava nerviós per la jornada electoral, Pablo Iglesias ha dit que té la sensació d'haver fet els deures bé i ha remarcat que el fonamental és "que voti la major gent possible" en unes eleccions "en què tots els vots compten, en totes les circumscripcions". Iglesias ha manifestat que es viurà una jornada històrica "i el que s'ha de fer és gaudir-ho".