Lactivitats per a tots els gustos en la jornada de reflexió.Iglesias i companys de partit davant de cartells de Star Wars.Rajoy, amb el seu gos als jardins de La Moncloa.Sánchez en un partit de bàsquet de la seva filla.

a jornada de reflexió, o més aviat de descans abans de l'assalt final de les urnes, tancava caravanes i obria, per fi, temps lliure per gaudir de la família, els amics i relaxar-se per afrontar un veredicte que pocs s'atreveixen a vaticinar. Especialment casolà va ser el pla triat pel president del Govern, Mariano Rajoy, que no va sortir de la Moncloa. Com de costum, va iniciar el matí amb un passeig "a tota velocitat" pels jardins del recinte presidencial, perquè, com li agrada repetir sovint, fer esport ajuda a "mantenir l'equilibri". Un dinar amb la seva dona, els seus dos fills i els seus germans completaven la seva agenda abans d'esperar el resultat de les eleccions generals 2015.

Qui també va dedicar el dia a estar amb la família va ser el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, no sense abans sortir a córrer, com fa habitualment a primera hora. Sánchez va aprofitar el matí per assistir per primera vegada a un partit de bàsquet d'una de les seves filles, que s'ha apuntat aquest any a un equip, i tenia previst passar la resta del dia al seu domicili de Madrid amb la seva dona i les dues nenes i realitzar algunes activitats ajornades per la campanya.

Entre elles, muntar l'arbre de Nadal, per després anar al cinema a veure la pel·lícula "Star Wars: el despertar de la força". Va dedicar més moments a conversar per telèfon amb els secretaris generals, col·laboradors i amics del partit per agrair personalment el seu treball i suport durant la campanya.

Dia de cinema també a Madrid per al candidat de Podem, Pablo Iglesias, i en sessió doble. Al matí, va assistir, al costat de companys del partit, a la projecció de B, la película, una cinta sobre les aventures de l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Abans d'entrar a la sala, Iglesias va assegurar que se sentia "molt tranquil i molt a gust" en aquesta jornada de reflexió i "de relax", perquè, a partir d'avui, "ve molta feina". Els dirigents de Podem, com el candidat socialista, volien ser també dels primers a gaudir de la setena entrega de la saga Star Wars, en la qual la galàxia encara està en guerra i els rebels treballen en la Nova República contra les restes de l'Imperi, i repetien sessió de cinema a la tarda.

No se sap la pel·lícula triada pel candidat de Ciutadans, Albert Rivera, per acudir a Barcelona al cinema amb la seva filla, a la qual no veia des de feia "gairebé vint dies" per l'atapeïda agenda electoral. A primera hora va estar a Madrid, on va compartir un esmorzar de comiat amb els membres del Comitè de Campanya del partit. Després el candidat va viatjar a Barcelona per passar la resta de la jornada amb la seva parella i la seva filla.

També va triar la seva terra per passar el dia amb els seus el candidat d'Unitat Popular-IU, Alberto Garzón, que, després de passejar i conversar "amb serenitat" pels carrers de Madrid amb companys de la candidatura, va tornar a primera hora al seu poble, Rincón de la Victoria, a Màlaga, on ja havia estat aquests dies de campanya. El xiringuito de Frasco, el mar i una partida de futbolí amb el seu pare van ser les preferències de Garzón.

Tot i que va néixer a Sant Sebastià, el candidat d'UPyD, Andrés Herzog, va triar Madrid, on està empadronat, per gaudir el dia amb els seus. Al migdia va prendre unes canyes amb la dona, amics i el 2 de la llista, Julio Lleonart. A la nit, anava als teatres del Canal a veure un musical amb la dona.

Teatre, cinema, família i esport, quatre valors-refugi per als líders polítics abans d'avui, el dia clau.