Ciutadans va ser dels darrers en fer les valoracions dels resultats tant a l´Estat com a Catalunya. Possiblement perquè les xifres finals no eren les esperades o pronosticades. El cap de llista de Ciutadans (C's) per Barcelona a les eleccions generals, Juan Carlos Girauta, va reivindicar el seu partit com la «palanca de canvi» a Espanya, encara que el resultat de la formació taronja va decebre les expectatives.

Amb poc més del 13% de vots i un total de 5 escons, C's es va situar en cinquena posició a Catalunya, un resultat que desinfla les expectatives que tenien a l'inici de la campanya, quan algunes enquestes fins i tot pronosticaven la seva victòria en terres catalanes.

Girauta, que va iniciar la seva intervenció a mitjanit davant un centenar de militants a l'hotel Barceló Sants felicitant Mariano Rajoy per la victòria del PP a Espanya i a Xavier Domènech pel triomf d'En Comú Podem a Catalunya, va destacar que els 40 diputats de C's al Congrés no són «el resultat de cap amalgama de plataformes més o menys antisistema, de partits i partidets més o menys separatistes», sinó d'una força que es presenta «amb les seves sigles i un sol discurs» per a tot Espanya.

Girauta va augurar que la legislatura pot ser «molt curta» i va treure pit de la irrupció del seu partit a la cambra espanyola. El candidat de ciutadans va prometre que estaran «a l'alçada de les expectatives» i que els «fruits» de la feina apareixeran. «Sabeu el què hem arribat a fer amb tres diputats al Parlament. Imagineu-vos el que podrem fer amb 40 a Madrid», va celebrar entre aplaudiments.