L´ambient a la seu del PSC a Girona era agredolç ahir en saber-se els resultats de les eleccions generals, en què si bé els socialistes conserven el diputat que ja tenien al Congrés dels Diputats, van perdre 23.702 vots respecte de les eleccions del 2011. Així, passen de ser la segona força més votada, a la quarta. Per aquest motiu, el candidat Marc Lamuà va expressar que a la formació estan «relativament satisfets» i que han d´afrontar el repte de recuperar la confiança de l´electorat. Lamuà va afegir que es troben «en un moment complicat, però resistim» i que afronta «amb molta il·lusió la defensa de tots els gironins» a Madrid.

En clau general, Lamuà va valorar que «l´escenari està molt obert» de manera que pel govern de Madrid seran necessaris pactes. En aquest sentit, el candidat socialista va manifestar la seva confiança perquè aquest acord sigui de partits d´esquerres: «Les esquerres tenim un encàrrec perquè no governi la dreta». Lamuà va concretar que aquest govern de partits d´esquerra és fonamental per fer front a les desigualtats socials i de gènere que entén que hi ha, però que sobretot ha de propiciar una millora en la relació d´Espanya amb Catalunya: «Hem d´afrontar la relació Catalunya-Espanya. La ciutadania vol que les esquerres estenguin els ponts que les dretes havien trencat. S´obre un escenari que hem d´aprofitar les esquerres d´aquí i d´allà».

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, va afirmar que, malgrat la pèrdua de vots, estan en la bona línia: «Hem de seguir treballant amb una forma diferent de fer política, com hem fet amb les primàries».