El president del Govern en funcions i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha demanat aquest dilluns "responsabilitat" i "sentit d'Estat", ja que, segons ha dit, després de les eleccions generals del 20 de desembre s'ha de deixar governar a la llista més votada. Al seu entendre, l'estabilitat d'Espanya ha d'estar per sobre dels interessos del partit, segons han informat a Europa Press fonts populars.

Així ho ha assegurat en la seva intervenció -a porta tancada-- davant el Comitè Executiu del PP que se celebra a la seu central del partit a Madrid i que compta en aquesta ocasió amb un membre poc habitual, l'expresident José María Aznar, que no acudia a aquest òrgan des de març de 2011, després de la històrica victòria que va obtenir Mariano Rajoy amb 186 diputats.

Com ja va fer ahir a la nit davant del balcó de 'Gènova', Rajoy ha defensat que la llista més votada governi i ha apel·lat al diàleg amb "generositat". A més, ha fet una crida a la responsabilitat i al "sentit d'Estat", ja que, al seu entendre, l'estabilitat d'Espanya ha d'estar per sobre dels interessos del partit, han indicat les mateixes fonts consultades.

Diversos barons regionals estan prenent la paraula en aquesta reunió a porta tancada. Una de les que ho ha fet ha estat la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, que ha recordat que en aquests anys han rebut fins a "7 avisos" que no han escoltat, segons han indicat a Europa Press fonts populars.