De la mateixa manera que el sistema d'Hondt beneficia els partits grans en circumscripcions petites, les coalicions electorals haurien suposat alguna millora dels partits que en aquesta convocatòria de les generals. De fet, la suma de Podem i IU supera en més de milió de paperetes les que va obtenir el PSOE i haurien estat la segona força.

A causa del funcionament del sistema electoral, Podem, les confluències i IU haurien tret 14 diputats més si haguessin anat plegats al 20-D. Catalunya o Galícia sí que va haver-hi candidatures de confluència en les quals Podem i IU anaven plegats a les eleccions generals. En vots, la suma de Podem, confluències i IU- UP sumen mig milió (532.269) més de vots que el PSOE. Si es calcula el nombre d'escons que aconseguiria una candidatura que agrupés Podem, les confluències i IU amb el sistema D'Hont, sumant els vots aconseguits per cada candidatura per províncies i assignant els 350 escons del Congrés.

També es va fer candidatura de confluència a Osca, on sorprenentment van obtenir un diputat, a diferència de Saragossa on en no anar-hi junts no es va aconseguir que entrés un dels fitxatges estrella, l'excap de l'Estat Major en l'época de la ministra Chacón, Julio Rodríguez.

El cas català

L'acord que van prendre CDC i ERC per compartir candidatura el passat 27-S, no es va reeditar diumenge. En cas que les dues candidatures haguessin sumat elsmateixos vots, haurien obtingut només un representant més, que el PSC perdria a Lleida. Malgrat tot, cal tenir en compte que ERC i DL sumen 1.164.790 vots (31,06% dels vots vàlid a Catalunya. En el cas que tots els votants actuals d'ERC i DL van votar JxSí el 27S, es pot calcular que més de 450.000 votants de JxSí no han votat ni ERC ni DLl a les generals.