El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va dir considerar ahir que «el més raonable seria que Mariano Rajoy intentés formar govern en minoria» i que el PSOE digui al més aviat possible si pensa abstenir-se per facilitar aquesta governabilitat o intentarà formar un govern de coalició, a la qual va deixar clar que ells no donarien suport.

Rivera, que responia així en una entrevista amb Onda Cero, va precisar que el «fonamental» ara és que el PSOE, i concretament Pedro Sánchez, decideixin si s'abstindran per facilitar un govern en minoria del PP o intentaran formar govern amb «onze partits», perquè, segons va calcular Rivera, són vuit de Podem, el PNB, Esquerra Republicana i el PSOE. «Crec que això no seria bo per Espanya», va advertir.

«El problema que tenim és aritmètic», va observar Rivera, que va recordar que C's va deixar clara la seva posició abans de les votacions. «Ningú pot dir que va votar Ciutadans sense saber el que feia amb el seu vot: si podem, formarem govern, i si no, estarem a l'oposició. I ja vam deixar clar, abans de votar, que nosaltres ens abstindríem perquè pugués començar a rodar la pilota i la legislatura i Espanya no sigui com Grècia», va assenyalar.

En contra del referèndum

«Si el PSOE intenta formar govern i convoca un referèndum independentista, com demanen Esquerra i Podem, nosaltres ens hi oposarem. No hem vingut fins a aquí, lluitant vuit anys al Parlament de Catalunya, perquè ara fem un referèndum», va deixar clar el líder de Ciutadans.

Rivera va destacar que el seu partit ve de «treballar dur i picar pedraÇ, i que no s'esperaven entrar al Congrés amb 40 diputats. «És un honor i una responsabilitat», va indicar Rivera, mentre afegia que estan «tranquils» de saber que els espanyols coneixen «la posició d'estadista que ha assumit Ciutadans».

Segons Rivera, no podrien recolzar un govern d'esquerres perquè consideren «inviable» que PSOE lideri una suma de partits amb programes electorals que no coincideixen amb el de Ciutadans. En aquest sentit, va recordar que «hi ha uns pressupostos aprovats, així que «si s'absté el PSOE i ho fem nosaltres, començarà la legislatura".

«El que tinc clar és el rumb. Espanya necessita canvis, reformes, i per això ens mullem. No hem arribat a aquests resultats perquè tot segueixi igual», va resoldre Rivera, el partit dels quals va obtenir a les eleccions generals de diumenge 3.500.446 vots, el 13, 93%, amb un resultat de 40 diputats.