La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va instar ahir el PSOE i la resta de partits responsabilitat amb la finalitat d'anar més enllà d'interessos partidistes per evitar un «escenari» de repetició d'eleccions que, segons la seva opinió, seria «bastant perjudicial» per al conjunt dels espanyols. Una vegada finalitzada la reunió setmanal del Consell de Govern, Cifuentes va analitzar els resultats electorals del 20-D, en què ?-segons va destacar- el PP ha guanyat tot i que pagant «un alt preu» pels casos de corrupció que l'han afectat. Per Cifuentes, «no hi ha cap possibilitat tancada» de pacte d'investidura atès que l'aritmètica dels resultats fa «difícil» la conformació de qualsevol Govern.

Segons ella, és «impensable» o «molt difícil» que es doni una «decisió favorable» o un acord que pugui portar el PSOE a donar suport a un Govern del PP. No obstant, va indicar que existeix un «pas intermedi»: l'abstenció, una apreciació pera a la qual va apel·lar a la responsabilitat, més enllà d'interessos partidistes per deixar la conformació d'un govern a la formació més votada. Així, la presidenta de la Comunitat de Madrid va voler recalcar que el PP s'ha quedat lluny de la majoria absoluta, malgrat que al final ha aconseguit 30 escons més que la segona força. És per això que Cifuentes va considerar que la decisió que prendrà el PSOE, tindrà més a veure amb la «posició de debilitat» en què segons ella ha quedat la formació socialista després dels seus resultats del 20-D i la seva «situació interna».

Per tant, Cifuentes va apel·lar a «pensar en el bé d'Espanya i l'interès de tots els espanyols», a part de prendre el costum de «governar en minoria»; un model que, segons va destacar, funciona a Madrid i «és exportable».

Mal resultat, segons Aguirre

En paral·lel, ahir la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, va considerar que els resultats del 20-D han estat «decebedors» dins l'àmbit nacional mentre que va afegir que a Madrid la formació ha obtingut, segons la seva opinió, un «bon resultat». Aguirre va dir que el PP ha guanyat a «tots» els municipis de la seva regió, excepte a un.