El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, va destacar ahir la seva «acció de control» -com a diputat- al Govern espanyol sobre les comarques gironines. Lamuà va fer aquesta valoració en el videoxat de Diari de Girona als candidats gironins a les eleccions del 26-J, responent així les preguntes que els lectors van plantejar a www.diaridegirona.cat. «El nostre esforç és millorar els resultats del 20-D perquè, tot i l'estroncament de la legislatura, s'entendrà quina línia de treball havíem obert», va afegir Lamuà en una altra resposta.

També va apostar per fer el desdoblament complet de la línia de tren entre Barcelona i Puigcerdà, a part de defensar la construcció del corredor mediterrani. En les preguntes dels lectors, Lamuà va subratllar que el compromís de Pedro Sánchez és «ferm» per remarcar la singularitat de Catalunya i tirar endavant un projecte «profundament federal». «El rival dels socialistes és el PP, ja que el nostre objectiu és desbancar-lo de la Moncloa per fer un govern del canvi a l'Estat», va dir Lamuà.

Aquest dijous, la candidata del PP, Concepció Veray, participa al videoxat. Les respostes de Lamuà es poden recuperar a la secció de Multimèdia de la pàgina web de Diari de Girona.