El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, va assegurar ahir que veu "factible" que la seva formació pugui recuperar l'escó per Girona a les eleccions generals del proper 26 de juny. En una visita a Salt, Albiol va afegir que la seva cap de llista al Congrés per Girona, Concepció Veray, va ser la diputada "més activa" en la desena legislatura -de finals del 2011 a finals del 2015- en la defensa del territori gironí. Per això, Albiol es va mostrar "força esperançat" de la possibilitat que, després de les eleccions del 26-J, el PP torni a tenir representació a la cambra baixa per la circumscripció de Girona.

També va considerar que als comicis generals del passat 20 de desembre "les circumstàncies van arrossegar" el PP a perdre l'escó per Girona. "Un dels nostres reptes per a les eleccions del 26-J és millorar la representació amb més diputats", va destacar Albiol, que va remarcar que això implica, "necessàriament", aconseguir l'escó gironí al Congrés. Així mateix, Albiol va aprofitar la seva visita al municipi de Salt per "donar suport" a la candidata del PP i al conjunt del seu partit, ja que va valorar que la situació "no és fàcil".

En paral·lel, el coordinador català del PP va subratllar que la formació ha de treballar a Salt per poder recuperar la presència al consistori del municipi. "Tenim feina a fer", va afirmar Albiol, que va dir que el seu partit fixa l'objectiu a Salt per a les eleccions municipals del 2019, després que el maig de l'any passat la llista liderada per l'exdiputat Sergio Santamaría no aconseguís representació.