Els residents a l'estranger podran votar en urna fins al dia 26

La Junta Electoral Central rebutja la petició del PSOE d'ampliar el termini per votar per correu

11.06.2016 | 00:00
Els residents a l´estranger podran dipositar el vot a l´urna fins al 26-J.

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit ampliar el termini perquè els espanyols inscrits en el cens de residents absents (Cera) puguin dipositar el seu vot en urna fins el dissabte 25 i el propi diumenge 26, fins a les vuit del vespre. A petició del PP, la JEC ha estudiat els informes de la Direcció General d'Espanyols a l'Exterior i d'Assumptes Consulars i Migratoris i de la Societat Estatal Correus i Telègrafs.
Tenint en compte que ja va acordar ampliar en dos dies el termini de la sol·licitud del vot dels residents a l'exterior i de l'enviament de la documentació electoral a aquests electors per l'Oficina del Cens Electoral, també els dóna dos dies més per votar en urna: els consolats i oficines consulars habilitades per al vot en urna obriran de forma excepcional el 25 i el 26, fins a les vuit del vespre.
Quan tanquin, hauran d'utilitzar tots els mitjans de què disposin per remetre els sobres de votació pel procediment més ràpid possible al Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació. Els sobres amb els vots han d'estar a disposició de Correus abans de la una del migdia del dimarts 28 de juny, de manera que pugui realitzar el lliurament a les respectives juntes electorals provincials abans de les vuit del matí del dia 29 per al seu escrutini.
A més, la JEC ha decidit ampliar el termini de lliurament de propaganda electoral a les unitats d'admissió massiva de Correus fins al 15 de juny, però va rebutjar la petició del PSOE d'ampliar el vot per correu.
Vistos els informes contraris de l'Oficina del Cens Electoral i de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, la Junta considera que si es prorroga ara el termini de sol·licitud del vot per correu pot induir els electors a retardar aquesta petició, amb el risc que la documentació electoral pugui arribar fora dels límits legalment previstos.
Afegeix que tampoc concorre cap circumstància extraordinària que aconselli adoptar aquesta mesura sol·licitada. De la mateixa manera, ha desestimat un recurs interposat per CDC contra el pla de cobertura informativa de RTVE de les eleccions generals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema