El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que ni el candidat del PP, Mariano Rajoy, ni de Podem, Pablo Iglesias, representen l'Espanya d'"oportunitats" que hi pot haver en el futur, però sí que ho fa la gent "sensata i moderada" del seu partit. Va destacar que el futur d'Espanya "no passa per seguir igual que fins ara ni pels venedors de fum", afirmant també que el que busca Ciutadans és un canvi "per millorar", amb solucions i "sense extremismes"

Rivera va triar Albacete com a primera parada de la seva campanya electoral, on, segons el CIS preelectoral de dijous, Ciutadans perdria l'escó que va aconseguir al desembre en favor de Units Podem, i perdria també a Castella-la Manxa el diputat que té a Guadalajara, tot i que mantindria el de Toledo.

No li va donar importància a aquest resultat en assenyalar que les enquestes estan "ballant" a totes les províncies i va assenyalar que al marge dels sondejos, Ciutadans -partit al qual el baròmetre li dona entre 38 i 39 diputats- és un partit "consolidat", que ja ha aportat al tauler polític una opció "de centre, moderada i progressista", i que seguirà consolidant-se després de les eleccions.

Vol un "canvi de govern"

Rivera segueix sense revelar si facilitaria, amb la seva abstenció i arribat el cas, un Executiu amb Mariano Rajoy al capdavant i va insistir que vol "un canvi de govern i de persones perquè la gent es torni a il·lusionar".

El líder de Ciutadans, en aquesta primera jornada de campanya, va visitar l'empresa tecnològica Ingeteam i la comissió d'investigació de la Universitat de Castella-la Manxa perquè aposta per un model de país basat en la innovació i en l'educació.

Es va comprometre a destinar un 3 per cent del PIB al desenvolupament i la tecnologia (2.300 milions d'euros), tot destacant que el seu referent és Israel, que en una dècada va aconseguir situar-se en el primer nivell.