Amb les enquestes en contra, el secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, es va llançar en el primer dia de campanya a buscar el vot de la gent visitant els habitatges de diversos veïns a la localitat madrilenya de Móstoles, als quals va intentar convèncer que donin suport al seu projecte de canvi. Encara que en l'anterior campanya ja va apostar fort per fer actes de carrer i passejar per les ciutats, Sánchez no havia participat fins ara en una acció de porta a porta amb veïns.

El líder socialista va escollir Móstoles, una ciutat d'uns 200.000 habitants del sud-oest de Madrid, de l'anomenat cinturó vermell, on va estar acompanyat de l'alcalde i cap de cartell del PSOE al Senat, David Lucas. "Allò important és fer una campanya de proximitat, on puguem explicar les nostres propostes", va dir Sánchez per justificar la seva iniciativa d'anar a cada casa a buscar el vot.

Des del parc des d'on va començar el seu recorregut, el líder del PSOE va entrar primer en algunes botigues on va repartir propaganda electoral. Posteriorment, es va dirigir al número 27 de l'avinguda Simón Hernández, situada en un barri obrer del municipi, on va tocar l'intèrfon per poder accedir a l'edifici de set plantes. El candidat va visitar tres pisos, després que quatre famílies rebutgessin obrir-li les portes perquè no volien aparèixer als mitjans.

Per part seva, la presidenta andalusa, Susana Díaz, va assegurar sobre el debat a quatre de dilluns, que "ja era hora" que Mariano Rajoy "s'aixequés de l'hamaca i es dignés a dirigir-se als ciutadans", i va assenyalar que espera que digui "per què va mentir amb la carta que va enviar a Brussel·les" sobre les retallades.

"Espero que digui per què ens va mentir a les comunitats autònomes; per què va mentir amb la carta que va enviar al president de la Comissió Europea esperant, un cop més, enganyar i que no sabéssim les retallades que ens esperaven després del 26 de juny", va assenyalar.

Segons la seva opinió, és "important" que ho aclareixi al debat del proper dilluns i també si "quan parla de perseverar significa que seguirà retallant, treient drets i llibertats perquè als de sempre els segueixi anant bé". Va insistir que "ja era hora que s'aixequés de l'hamaca i es dignés a dirigir-se als ciutadans i contrastés les seves propostes amb la resta de les forces polítiques". "M'estava semblant que Rajoy creia que guanyaria aquestes eleccions fumant un puro i crec que s'està adonant que no", va afegir.