El cap de llista de Convergència per Girona, Jordi Xuclà, va escollir ahir l'estació de tren de Ripoll per donar el tret de sortida al primer dia de campanya electoral. I va voler que fos en aquest emplaçament per donar a conèixer que les comarques gironines encadenen sis anys consecutius essent la penúltima demarcació en inversió per càpita de tot l'Estat. Un fet que, segons Xuclà, és "una injustícia", de manera que des del seu partit continuaran treballant per "capgirar" aquesta situació. El candidat també es va comprometre a millorar el servei ferroviari del Ripollès i la Cerdanya, que no ha rebut les inversions necessàries i que, segons Xuclà, ha estat abandonat pel govern popular tots aquest anys. És més, el candidat de CDC va afirmar que el PP ha tingut una prioritat clara durant els darrers anys: "Mantenir les comarques gironines a la cua de les inversions".

Durant l'atenció als mitjans que va fer des de Ripoll, Xuclà va assegurar que fins ara "l'única declaració unilateral que s'ha produït ha estat la retirada de l'Estat de les comarques gironines". D'altra banda, el candidat gironí va avançar que tot fa preveure que un escenari de majoria relativa serà "indefugible" el 27 de juny. Per això, i davant aquest escenari, Xuclà va assegurar que el vot "útil per als catalans" en aquestes eleccions és Convergència. "Els vots sobiranistes seran determinants en cada votació i en cada comissió de la pròxima legislatura", va afirmar.

"Una nova oportunitat"

Xuclà va visitar Ripoll acompanyat pel president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, que també va aprofitar el moment per destacar que aquestes eleccions són "una nova oportunitat" per expressar la voluntat del poble de Catalunya. "Convergència compta amb gent seriosa al capdavant que es mulla pels interessos dels catalans", va assegurar. En aquest sentit, Turull també va recordar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, podrà arribar "més fort" a la qüestió de confiança del proper setembre si CDC obté "un molt bon resultat" en aquests propers comicis. Finalment, el candidat suplent al Congrés, Jeroni Marín, va insistir en la necessitat de millorar la línia de rodalies R3, una línia "necessària per a un territori molt castigat".

Després d'aquesta visita a Ripoll, el candidat gironí convergent al Congrés va anar a a Ribes de Freser, on va passejar per les capçaleres dels rius Ter i Freser. Finalment, va acabar la primera jornada de campanya conversant amb veïns de Sant Feliu de Pallerols.