La cap de llista per Barcelona del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va visitar ahir el barri de Germans Sàbat de la ciutat de Girona, feu del vot socialista, i va demanar el suport als indecisos. I és que, segons la candidata, aquests representen un de cada tres electors segons l'última enquesta del CIS i, per tant, són els qui tenen la clau del "canvi". Un fet que, al seu parer, és "una bona notícia" que encara no hagin decidit el seu vot.

Batet va assegurar que cal que aquests electors acabin donant suport al PSC perquè només així es podrà evitar que els "extrems estèrils" guanyin les eleccions el dia 26 de juny.

Meritxell Batet va destacar que en un moment "de crisi com l'actual, que genera tant sofriment, no podem permetre que els extrems estèrils deixin els socialistes en una zona de penombra" i va afegir que si els extremistes guanyen, fent referència al PP i a Units Podem, són dues formacions que no aportaran res.

Per la seva banda, el cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, també va demanar el vot dels indecisos però va fer referència sobretot al passat del partit i la seva evolució al cap dels anys. Assegura que els socialistes són els qui porten la bandera del canvi i va recordar que en el temps de Felipe González es van guanyar les eleccions generals sota aquest lema. Per això, "de nou tornem a posar el canvi a un cartell, amb la cara de Pedro Sánchez, perquè el canvi torni a arribar".

L'herència dels presidents

A més, Lamuà va fer un repàs de l'herència dels presidents socialistes i va assegurar que "Felipe González va ser el president de les llibertats; Zapatero, el dels drets i Pedro Sánchez ha de ser el president de les oportunitats".

A més, el candidat gironí va assegurar que Mariano Rajoy i Pablo Iglesias tenen un objectiu comú que és voler acabar amb el partit dels socialistes. Per això, va destacar que són el partit de "les conquestes socials, de drets i llibertats". Finalment va apel·lar al vot i va assegurar que són catalanistes i que no permetran que "la dreta cavernària xafi drets, llibertats i oportunitats".

En el mateix míting celebrat ahir davant d'unes 150 persones al barri de Germans Sàbat també van prendre la paraula la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Paneque va destacar que el partit socialista ha estat sempre el partit de les classes treballadores i va apel·lar als veïns del barri que van venir majoritàriament del sud d'Espanya cap a Girona i van construir amb les seves mans aquest barri de la ciutat. Va acusar Pablo Iglesias de no haver trepitjat els barris i no saber què pensa el poble i va assegurar que el candidat d'Units Podem només es mou per tertúlies i davant les càmeres sense escoltar la gent del carrer.

Finalment, Iceta va tancar l'acte principal de campanya del PSC a Girona destacant el paper dels candidats i va assegurar que a ell li agrada "la gent que lluita i reivindica, però també la que és capaç de transformar les coses i aquelles persones són Pedro Sánchez i Meritxell Batet".

També va assegurar que són el partit amb qui es pot comptar i que una mostra d'això és que a Girona hi ha un "govern sòlid" i que a Barcelona també hi ha, com a soci de govern del partit de Colau, el seu partit. Un partit "seriós", segons va destacar el primer secretari.