El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, va acusar Podem d'haver-se convertit en quatre dies en una "joguina vella", igual que el PP i el PSOE. En un míting a Lleida, Homs va remarcar que la de Pablo Iglesias era una força que es presentava com a "nova, com a llampant", però en canvi utilitza el mateix discurs de fa deu anys dels socialistes, quan avisaven que si no s'anava a votar tornaria a governar el PP.

També va reclamar que rectifiquin la seva aposta pel corredor central. "No sé com tindran el coratge d'explicar que una cosa acabada de néixer fa quatre dies defensi allò que obstinadament i malaltissament ha defensat el PP", va argumentar. També el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va aprofitar la visita de Pablo Iglesias i també del líder de C's, Albert Rivera, per criticar els partits que només tenen una visió "metropolitana".

El mateix dia que Pablo Iglesias i Albert Rivera visiten Catalunya, les referències, especialment a Podem, van estar molt presents en el míting de CDC a Lleida. El mateix Homs va criticar que Podem s'ha convertit en un partit que "s'ha fet de cop". "No hi ha una cosa que faci més angúnia a la vida que una joguina que en quatre mesos s'ha fet vella de cop", va opinar el convergent, que va acusar la coalició de Pablo Iglesias i Alberto Garzón de defensar allò que reivindicaven els socialistes ara fa deu anys, utilitzant només com a argument electoral el canvi respecte al PP.

Paral·lelament, Carles Puigdemont va criticar els partits amb una visió exclusivament metropolitana. El president va erigir CDC en aquella força que mira el país en el seu conjunt, i que no es posa "unes ulleres de mirar ultrametropolitanes". "La gent de Lleida, de Girona i de Comarques Centrals tenim la sensació que per aquesta mena d'ideologies som transparents. Si no cridem molt, si no tallem carreteres, no ens veuen", es va queixar. A l'altre costat, va situar el grup de Convergència com a alternativa que, segons el seu paper, "desencalla i no encalla, que desempata i no empata, que construeix i no destrueix". Puigdemont també va alertar de votar aquells que "ara cauen bé, que van ben polits i clenxinats" però que no han governat mai i després resulta que acaben fent el mateix que els partits de sempre.