Mariano Rajoy va advertir ahir que el que "Espanya necessita" és que després del 26 de juny "es constitueixi ràpidament" el proper govern, perquè el país no pot estar com ha estat, per la "irresponsabilitat d'alguns", sis mesos en "aquesta situació estranya que es diu govern en funcions".

El líder del PP va fer per primera vegada en un míting aquest advertiment durant l'acte del seu partit a Múrcia, en el qual també va subratllar que el pròxim Executiu haurà de posar-se com més aviat millor a elaborar els pressupostos de 2017. Després d'assenyalar que per confeccionar els comptes de l'Estat cal un govern "moderat i raonable", Rajoy va subratllar la necessitat que aquest nou Executiu es constitueixi aviat per abordar aquesta tasca.

El cap de l'Executiu en funcions va tornar a advertir una vegada més que els electors tenen només dues opcions de cara al 26 de juny: o un govern encapçalat pel PP "o un govern format al voltant de Podem, els radicals i els extremistes". "L'alternativa a tot això és res", va afegir Rajoy descartant així el PSOE. Va subratllar també que "apostar per un govern a la grega és un perill per a Espanya i un enorme error que li faria moltíssim mal" a tot el conjunt del país.

Mariano Rajoy va assegurar als assistents de la trobada que tenia "les suficients ganes, il·lusió i força" per seguir treballant i "completar la tasca al llarg dels pròxims quatre anys" i es va mostrar en qualsevol cas confiat en la victòria electoral.

A la recerca de més vots

El cap de llista del PPC a les eleccions del 26-J, Jorge Fernández Díaz, va fer ahir una crida a recuperar els antics votants del PP que en les passades eleccions del 20-D van votar per Ciutadans. Després d'un dinar amb simpatitzants a Alcarràs, Fernández Díaz va assenyalar que una part dels seus votants van votar a la formació liderada per Albert Rivera en les anteriors eleccions "i segur que no ho van fer perquè al candidat fos al final Pedro Sánchez".

Per això, va demanar a aquest antic votant del PP que els torni a fer confiança "des de la convicció que faran un ús responsable del seu vot per a un govern moderat, solvent i rigorós que consolidi la sortida de la crisi". El cap de llista del PPC va dir que confiava en treure un diputat per Lleida del seu partit, cosa que no van aconseguir en els anteriors comicis.

Així mateix, va mostrar la seva convicció que no es repetiran de nou les eleccions. "Sí o sí, dels vots que s'expressin el 26 de juny en sortirà un govern", va assegurar.