La cap de llista d'En Comú Podem (ECP) a les comarques gironines, Marta Sibina, va alertar ahir des de Palamós que els projectes per buscar petroli i gas al fons del mar prop de la costa gironina tindrien conseqüències negatives per a la biodiversitat del medi marí i les espècies de la zona i, a més, perjudicarien activitats econòmiques com són la pesca i el turisme.

"Proposem un nou model energètic basat en la generació d'origen renovable", va dir. Sibina sosté que el sector energètic està en mans d'un oligopoli que opera perseguint només els seus interessos empresaris. Per això, ECP proposa fer una auditoria sobre l'origen del deute elèctric i dels costos del sector, i assegurar que la remuneració de centrals nuclears i hidroelèctriques ja amortitzades es faci segons "les despeses reals".

Amb tot, la formació advoca perquè les comarques gironines apostin "ja" per un model en la transició energètica cap a un món 100% renovable, impulsant l'autoconsum i l'impuls a totes les formes eficients de producció energètica d'origen renovable.