El cap de llista de CDC al Congrés, Francesc Homs, va avisar ahir que el líder de Podem, Pablo Iglesias, és un "Zapatero segona part" i va recordar la gestió de l'expresident del Govern davant l'Estatut, a l'hora que va desdenyar la proposta del ministeri de la plurinacionalitat. Francesc Homs, el líder de CDC, Artur Mas, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els candidats al Senat Miquel Calçada, Quim Clavaguera i Clara Tarrida van participar en un acte electoral al recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

"Va venir dissabte [Pablo Iglesias] i va fer una gran proclama: "defensaré els drets de Catalunya". És el mateix, exactament el mateix que Zapatero amb el "defensaré" l'Estatut", va dir. Homs va recordar que aquest estil és "factoria de Pepe Zaragoza", exsecretari d'organització del PSC, que "combinava les proclames amb allò que "si tu no hi vas, ells tornen"". En la seva comparativa, Homs va fer referència al "defensaré l'Estatut que surti del Parlament de Catalunya" que va dir en el seu moment Zapatero, però després va subratllar que el defensor del Poble en aquell moment, Enrique Múgica, va presentar recurs al Tribunal Constitucional.

D'altra banda, el cartell electoral al Congrés va criticar la CUP pel seu "molt partidisme i poca vocació de servei de país", davant la qual cosa el president Puigdemont no ha estat "contemplatiu".

En una al·lusió velada a ERC, Homs va afirmar que "hi haurà temps per mediar i construir la confiança necessària", però va demanar "d'entrada fermesa i fer pinya" amb Puigdemont "pels que volen posar pals a les rodes ".