Els socialistes volen dur a terme en la pròxima legislatura, si governen, una "segona revolució" per la "igualtat real" de gènere amb mesures com una llei d'igualtat salarial entre homes i dones, llistes electorals paritàries al 50% i sancions per a proxenetes i clients de prostitutes.

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE i cap de llista del PSC en les generals, Meritxell Batet, va presentar ahir les propostes dels socialistes en matèria d'igualtat de gènere. Segons els socialistes, aquesta "segona revolució" hauria d'incloure mesures en quatre eixos: lluita contra la violència de gènere, democràcia paritària, conciliació i economia de la igualtat.

Una de les principals apostes dels socialistes en aquest àmbit és impulsar una llei que "garanteixi de forma real i efectiva la igualtat tant en la distribució social de les atencions i treballs domèstics com en la retribució per l'acompliment d'un treball d'igual valor". Aquesta "llei d'igualtat salarial" hauria de garantir "la igualtat de gènere en l'ocupació, en el seu accés i permanència, en la formació i en la promoció interna a les empreses", a més d'acabar amb la "bretxa salarial entre homes i dones, que actualment se situa en el 24%, la més alta dels últims sis anys".

Els socialistes també defensen reconèixer a totes les dones una "prima de dos anys de cotització" a la Seguretat Social per cada fill, a efectes del càlcul de les pensions, una mesura que s'aprovaria "en el termini màxim de sis mesos". L'aprovació definitiva del permís de paternitat d'igual durada que el de maternitat és una altra proposta programàtica.

El PSOE també defensa "l'eradicació de la prostitució i el tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual". Per a això proposa una "llei integral" per"reforçar la persecució del delicte d'ofici, inclòs el proxenetisme encara amb el consentiment de la víctima, evitar la publicitat de contingut sexual i posar en marxa serveis i programes de protecció social" per a les víctimes.