La candidata de Ciutadans (C's) al Congrés per Girona, Margarita Santo, vol que els llibres de text a l'escola siguin gratuïts. Per això, ja ha avançat que el seu partit proposarà un sistema de préstec que permeti a aquelles famílies que tenen fills en edat escolar estalviar-se la factura de cada principi de curs. Davant l'IES Sobrequés, Santo ha desgranat aquest dilluns les propostes en matèria d'educació que proposa el seu partit. Impulsar un pla per combatre el 'bullying', el ciberassetjament i la transfòbia a les aules, garantir l'accés "públic, universal i gratuït" a l'educació dels 0 als 3 anys o més recursos per bastir una "veritable formació professional dual" (que combini teòrica amb pràctiques en empreses) són algunes de les mesures que C's porta al seu programa.

La candidata de C's per Girona ha proposat la gratuïtat dels llibres de text mitjançant un sistema de préstec. "Aquesta mesura comportarà un benefici a la despesa de les famílies amb fills en edat escolar", ha afirmat.

Santo també ha desgranat altres propostes en matèria d'educació que Ciutadans porta al seu programa per al 26-J. Ha destacat la necessitat d'un pacte estatal que sigui fruit "del consens de totes les forces polítiques, la comunitat educativa i els serveis socials" per impulsar "la igualtat d'oportunitats" ja des de les aules.

La candidata al Congrés ha insistit en la necessitat d'implantar una educació trilingüe a Catalunya, "amb un 40% de les classes en català, un 40% en castellà i un 20% en anglès". A més, ha defensat l'accés "públic, gratuït i universal" a l'educació des dels 0 als 3 anys i s'ha compromès a què el partit tirarà endavant un pla de lluita contra l'absentisme escolar, el ciberassetjament, el 'bullying' i la transfòbia.

Santo també ha defensat el model de formació professional, però ha dit que cal augmentar els recursos destinats a l'FP per fer "una veritable formació dual, que combini treball i formació".

La candidata de C's per Girona al Congrés ha lamentat també que "a Espanya ha estat impossible arribar a un consens en matèria d'educació, perquè tant el PP com el PSOE l'han utilitzat com a eina partidista". "L'educació dels nostres fills no pot dependre del govern de torn, ens cal un pacte per a l'educació pensant en les futures generacions i no en les properes eleccions", ha subratllat.