L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que el 26 de juny Catalunya pot fer "doble història", ja que, té l'oportunitat de "fer fora el PP" i "conquerir també el dret a decidir a Catalunya", en "fraternitat i aliança amb els altres pobles de l'Estat". En el míting central d'En Comú Podem a Girona, al qual van assistir ahir unes 150 persones, Colau va reivindicar la "feminització" de la política i va assegurar que Catalunya està plena "d'herois i heroïnes" que cada cop s'estan fent més visibles a les institucions. I una d'elles, va assenyalar, és Marta Sibina, la cap de llista per Girona, "una infermera que ha posat la cura de les persones al centre de la seva vida" i que juntament amb Albano Dante va lluitar des de la base per denunciar la corrupció a la sanitat pública.

El míting, celebrat a la plaça Independència, va estar marcat pel record de la matança d'Orlando, amb un minut de silenci a l'inici i l'anunci de Colau que Barcelona i Catalunya reivindicaran "més que mai" la festa de l'orgull gai el proper 28 de juny. "No es farà ni un pas enrere en la defensa de la igualtat dels col·lectius LGTBI", va advertir.

L'alcaldessa de Barcelona també va animar tothom a anar a votar el 26-J. "Ens volen convèncer que aquestes eleccions són un rotllo, que passarà el mateix de sempre, que tots els partits són iguals... però a qui els interessa que ens ho creiem són als partits de sempre, als que han governat amb corrupció i misèria", va advertir. Per això, va assegurar que En Comú Podem està disposat a "desafiar-los" i "fer història". Entre les seves prioritats va assegurar que cal derogar la llei ARSAL per tal de "reconquerir l'autonomia dels municipis" i poder contractar treballadors "que permetin tenir serveis públics forts".

El candidat d'En Comú Podem per Barcelona, Xavier Domènech, va assegurar que el seu partit és la "casa" de tots els catalans que defensen el dret a decidir. Per això, va defensar un cop més el referèndum vinculant com a forma de "sortir del procés polític que s'ha viscut en els darrers anys a Catalunya amb un espai clar de decisió". "Aquest país vol poder decidir el seu futur", va reblar.

Domènech va assegurar que En Comú Podem és "la millor garantia" de canvi, i va advertir que Catalunya serà indispensable per aconseguir-lo. "En Comú Podem som el vot més segur que hi ha per fer fora el PP, i lluitarem pel canvi verd, possible, just i necessari", va afirmar.

Per la seva banda, la cap de llista per Girona, Marta Sibina, va negar que aquestes eleccions siguin una simple repetició del 20-D. En aquest sentit, va assenyalar que "ara sabem que el PSOE va preferir pactar amb la dreta de Ciutadans abans d'intentar formar govern amb la gent que fa anys que lluitem a les places", i va recordar que "llavors no sabíem que Catalunya viuria una situació de bloqueig com l'actual". Per això, va considerar que En Comú Podem és la garantia de "seguir construint un camí que no s'aturi, una oportunitat de seguir fent-nos escoltar". En el cas de Girona, va criticar que alguns partits diguin que defensen les petites i mitjanes empreses però que en canvi també treballin per aprovar la zona de lliure comerç entre els EUA i Europa, la TTPI, que a la pràctica només afavorirà les multinacionals.

Finalment, el número 2 per Girona, Joan Luengo, va afirmar que En Comú Podem són "el vot coherent" i que les seves prioritats són el referèndum, el "rescat" de les persones i "fer fora la corrupció".