La cap de llista d'ERC, Teresa Jordà, va assegurar ahir que tornarà a demanar la prohibició del fracking al Congrés dels Diputats. Va recordar: "El fracking va ser una de les grans batalles de la legislatura acabada el novembre". Encara ho va ser -segons ella- en la legislatura d'impàs que ha dut a les eleccions del dia 26 de juny. "El 29 de març -va explicar- vàrem presentar una Proposició no de Llei (PNL) que vàrem aconseguir aprovar després de negociar-la amb diversos partits i on només vàrem comptar amb l'oposició del Partit Popular", va subratllar.

Jordà va considerar que els populars van demostrar que no estan al costat del territori i que la decisió del mes de març s'afegeix "a un llarg llistat de greuges", al mateix temps que va destacar que la tècnica del fracking està prohibida a gran part de la UE. La candidata va afegir: "La nostra aposta passa per una política energètica molt diferent de la del PP, una política que en primer lloc es farà d'acord amb l'opinió del territori". "A la futura República catalana el fracking no tindrà espai per desenvolupar-se", va afirmar Jordà.

El candidat al Senat d'ERC, Quim Ayats, va recordar que la política de l'Estat espanyol amb el fracking "no és una excepció". Va valorar que encaixa amb un model energètic en el qual va posar com a exemples "la llei del sòl" i la línia de Molt Alta Tensió (MAT). "La MAT és una línia destinada a l'intercanvi d'energia elèctrica entre els estats espanyol i francès", va dir. Amb la denominació "la llei del sòl", Ayats es va referir a la llei del sector elèctric del 12 de juliol del 2013 que grava les energies renovables.

Jordà i Ayats van presentar el plantejament energètic davant de l'Hostal de la Corda a Riudaura. A l'acte, van assistir-hi l'exalcaldessa republicana Eulàlia Massana i Blanca Gómez (de Riudaura Junts Contra el Fracking). Van recordar el temps de la mobilització i el pont del costat de l'Hostal, des d'onels veïns de Riudaura haurien evitat el pas del fracking.