El cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, aposta per convertir la Costa Brava Sud en un "pol d'atracció" del turisme de congressos, esportiu i de natura. Un projecte que tindria com a eix central Lloret de Mar (Selva), "on hi ha bons equipaments que no s'acaben d'aprofitar", i que permetria desestacionalitzar l'oferta més enllà "del mes i mig de sol i platja". Lamuà assegura que, si surt escollit diputat i el PSOE governa a la Moncloa, des de Madrid impulsarà més inversions estatals destinades específicament a aquesta part del litoral. Entre d'altres, aconseguint "més implicació" de Costes per arranjar camins de ronda o oferint plans específics de destinació. El candidat ha fet campanya aquest dimarts al mercat de Lloret.

Si aquest cap de setmana el PSC ja va desgranar les seves propostes per a la part nord de la Costa Brava, avui ho ha fet a la del sud. Marc Lamuà assegura que l'Estat ha "d'afavorir el canvi de model turístic" que Lloret de Mar està impulsant, amb l'objectiu de diversificar la seva oferta i "trencar l'estacionalitat encotillada en el mes i mig de sol i platja en què ens hem quedat".

La proposta socialista passa per concebre Lloret de Mar com el centre d'un "pol d'atracció" de turisme de congressos, esportiu i de natura en aquesta part del litoral. "El municipi té bons equipaments que no s'acaben d'aprofitar", explica Lamuà.

En referència al turisme de congressos, el cap de llista posa com a exemple d'èxit el Fòrum Excel·lència, del qual se n'acaba de celebrar la segona edició i que ha portat a Lloret ponents de relleu internacional. "Les administracions ja hi són presents, però hem de potenciar la seva implicació i estendre-la a d'altres per impulsar-lo", ha concretat.

Els camins de ronda, assignatura pendent

Pel què fa al turisme vinculat amb el paisatge, el candidat al Congrés per Girona admet que, aquí, el gran dèficit és l'estat dels camins de ronda. "Ens fa falta arranjar tots aquells que uneixen Lloret amb Blanes i, des d'aquí, més cap al nord; d'aquesta manera, podrem ofertar caminades i contacte amb el medi ambient en un entorn fantàstic", ha dit. Per això, si surt escollit diputat, Lamuà s'ha compromès a fer que Costes "s'involucri més" amb el territori i es puguin "desencallar" les obres pendents.

"Hem d'apostar per aquella paraula màgica que és la desestacionalització", ha dit el socialista. En aquesta línia, Lamuà també ha avançat que el seu programa també incorpora recuperar plans específics de destinació, amb l'objectiu que els municipis "facin inversions en aquells elements que els puguin ajudar a impulsar una oferta turística més àmplia i variada".

"Hi ha poblacions de la Costa Brava on manquen equipaments per fer-hi congressos, però aquest no és el cas de Lloret", ha reiterat Lamuà. "El municipi té bones infraestructures, també esportives, però fa falta potenciar aquests elements per convertir-lo en pol d'atracció; i evidentment, l'Estat ha de fer una inversió forta per impulsar les estructures turístiques de la Costa Brava", ha explicat. I ha conclòs: "Som una de les millors marques turístiques que té l'Estat ara mateix i creiem que s'ha d'aprofitar".

Marc Lamuà ha fet campanya aquest matí pel mercat de Lloret de Mar. El cap de llista també ha assistit al minut de silenci convocat davant l'Ajuntament al migdia per condemnar els atemptats d'Orlando. Durant la seva visita al municipi, l'han acompanyat els regidors del partit al consistori.