La cap de llista del PP al Congrés per Girona, Concepció Veray, va assegurar ahir que el port de Palamós encara no és espai Schengen per culpa de la Generalitat. "Si no és realitat, és perquè la Generalitat no ha fet la inversió necessària", va dir Veray, responent així el candidat de CDC, Jordi Xuclà, qui aquest cap de setmana va atribuir la tardança -al fet que Palamós esdevingui Schengen- a "la incompetència de l'Estat". Veray va afegir que quan aquesta frontera marítima sigui internacional, això haurà estat per "l'esforç de la Cambra de Comerç de Palamós i del Govern espanyol".

La candidata va fer aquesta valoració en un acte a Girona amb la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, el coordinador general del partit a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, així com el president provincial del PP a Girona, Enric Millo. Veray també va demanar als electors que "concentrin" el vot el 26 de juny en la seva formació, ja que va destacar que el PP ha tornat a posar Girona a "l'agenda de prioritats".

Així mateix, Cospedal -que abans del míting va fer un passeig pel centre de la ciutat- va subratllar "la grandesa i l'avantatge de ser català, espanyol i europeu", malgrat que "a vegades és més difícil fer-se sentir aquí", fent al·lusió a Girona. La secretària general del PP va reivindicar: "El nostre partit pensa el mateix a tot Espanya; s'ha de fonamentar la diversitat i tot allò que sigui fraccionar l'únic que aconsegueix és fer-nos més dèbils. Catalunya ha de seguir sent una locomotora".

"No ens trauran del carrer"

Cospedal també va fer referència a l'escridassada que va viure aquest dissabte la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, al mercat de Vic. Va lamentar que els líders de les altres formacions no hagin condemnat aquesta situació en la qual, segons Cospedal, "es pot veure com s'insultava i s'agredia una persona". En la mateixa línia, Albiol va remarcar: "Ningú ens traurà del carrer. Per a alguns independentistes, Sánchez-Camacho va tenir gosadia i atreviment". "Els homes i les dones del PP no deixarem abandonats els catalans", va sentenciar Albiol.

"No renunciarem al nostre país, que és Espanya", va afegir Albiol, que va destacar que el 26-J està en joc "no el futur polític de quatre anys, sinó de 10 o 15 anys". "Girona és Catalunya i també Espanya, encara que els pesi a alguns", va afirmar el coordinador general del PP català, que va demanar als electors que "donin confiança a un doble sentiment". També Cospedal va concloure que "el Govern del PP treballa per a tothom".