La cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, ha defensat que els pescadors gironins reben més ajudes ara que no pas les que tenien al 2011, quan Zapatero va deixar la Moncloa. La candidata, que ha visitat el port de Blanes (Selva), subratlla que la gestió del PP ha permès capgirar la visió que la Unió Europea tenia d'Espanya, passant de ser un estat "molt tocat" a un que "crea ocupació". "Això ens dóna força a l'hora de negociar les ajudes europees destinades al sector primari", ha dit la cap de llista. Veray assegura que la "posició de credibilitat" que té ara Espanya davant Brussel·les ha de servir per continuar aquest camí i aconseguir "l'objectiu 20-20" que s'ha fixat el partit: tenir 20 milions de persones treballant d'aquí a quatre anys. D'altra banda, i ja en clau general, la cap de llista ha demanat "concentrar el vot" en el PP per evitar que Podemos arribi al govern espanyol.

Acompanyada pel president provincial del partit, Josep Enric Millo, la candidata per Girona al 26-J ha visitat aquesta tarda el port i la llotja de pescadors de Blanes. Concepció Veray ha assistit a la subhasta del peix, s'ha passejat pel moll i ha pujat en una embarcació.

La cap de llista ha destacat que, precisament, el primari gironí és un sector que cal tenir "molt en compte" a l'hora d'aconseguir l'objectiu 20-20 que s'ha fixat el PP al seu programa per a les generals. "A les comarques gironines, l'agricultura i la pesca són molt importants, i són sectors que hem de continuar cuidant i ajudant, perquè comptem amb ells a l'hora de crear ocupació", ha subratllat.

Veray ha recordat que, al costat de les confraries, al territori hi ha tota una indústria pesquera de transformació "molt important que exporta i crea nous llocs de treball". "Per aconseguir que l'any 2020 hi hagi 20 milions de persones treballant, és a dir que es creïn dos nous milions de llocs de treball més dels que tenim ara, hem d'estar al seu costat", ha dit Veray.

I aquí, la candidata del PP ha tret pit de la gestió que ha fet el PP davant les institucions europees. Segons ha dit, la "posició de força i credibilitat" en què es troba ara Espanya davant de Brussel·les és el que ha permès aconseguir més ajudes per al sector primari.

Força per negociar més ajudes

"L'any 2011, Espanya es trobava en hores molt baixes, però nosaltres durant els darrers quatre anys hem reforçat la seva imatge i hem aconseguit un canvi de tendència davant de la Unió Europea", ha subratllat Veray. I ha afegit: "I això és el que ha permès tenir força a l'hora de negociar més ajudes, per exemple en Política Agrària Comuna, i aconseguir que avui dia els agricultors i els pescadors gironins en percebin més que no pas al 2011".

Per últim, Veray també a fet una crida en clau estatal i ha demanat a l'electorat que el 26-J "concentri el vot" en els populars per evitar que Podemos arribi a la Moncloa. "Ja sabem quin model volen ells, no cal anar a Veneçuela a buscar-lo perquè tenim Grècia al costat; el 26 de juny es decideix entre Rajoy i Iglesias, i aquells qui volen que, entre d'altres, l'agricultura i la pesca continuïn essent un motor econòmic, han d'apostar pel PP", ha conclòs.